ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τέλος η καραντίνα για όσους είναι θετικοί στον κορονοϊό από σήμερα 1η Αυγούστου στην Αυστρία. Η υποχρεωτική καραντίνα θα αντικατασταθεί από εδώ και στο εξής στην Αυστρία με την υποχρέωση χρήσης προστατευτικής μάσκας τύπου FFP-2.
Συγκεκριμένα από σήμερα, όποιος βρίσκεται θετικός στον κορονοϊό δεν είναι πλέον υποχρεωμένος να μείνει σε καραντίνα εφόσον δεν αισθάνεται άρρωστος, ενώ θα πρέπει να φορά προστατευτική μάσκα τύπου FFP-2. Όταν βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο και μπορεί να τηρήσει απόσταση τουλάχιστον δύο μέτρων από άλλα άτομα, η χρήση μάσκας είναι προαιρετική.
Η προσέλευση στην εργασία παρά το θετικό τεστ επιτρέπεται μόνο σε επαγγέλματα όπου μπορούν να τηρηθούν αποστάσεις και να χρησιμοποιηθεί μάσκα, ενώ τα μολυσμένα άτομα μπορούν να επισκέπτονται υπαίθρια εστιατόρια ή ανοιχτές πισίνες, αλλά απαγορεύεται ρητά η αφαίρεση της μάσκας για την κατανάλωση φαγητού ή ποτού.
Η είσοδος μολυσμένου ατόμου απαγορεύεται, αντιθέτως, στα νοσοκομεία, τους οίκους ευγηρίας και τους παιδικούς σταθμούς – εκτός αν κάποιος είναι εκεί εργαζόμενος.
Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Γιοχάνες Ράουχ (Πράσινοι), η απόφαση χαλάρωσης των κανονισμών ελήφθη υπό το βάρος των ψυχολογικών και των κοινωνικών συνεπειών της πανδημίας. «Το άγχος και η κατάθλιψη έχουν αυξηθεί παγκοσμίως.
Είμαστε όμως καλά προετοιμασμένοι για μια νέα φάση αντιμετώπισης της πανδημίας, η οποία δεν μπορεί να τελειώσει μόνο με τα τεστ, μόνο με τα εμβόλια και μόνο με την απομόνωση», δήλωσε ο κ. Ράουχ και διευκρίνισε ότι παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση αναφοράς των θετικών τεστ, προκειμένου να ελέγχεται η εξέλιξη της πανδημίας.
Διαβάστε επίσης:
Θάνος Πλεύρης: Δεύτερη εβδομάδα που έχουμε μείωση στα κρούσματα – Αύξηση από φθινόπωρο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δ. Καλαντώνη: Η ιστορία πίσω από την «Εξέλιξη Ζωής», οι δράσεις και οι στόχοι
- Attica Bank: Ανοίγει το παιχνίδι του ανταγωνισμού στις χρεώσεις
- Οι Έλληνες εφοπλιστές παρήγγειλαν εφέτος 230 πλοία – Ποιοι ναυπηγούν και ποιοι πούλησαν και αγόρασαν πλοία
- Άμεση Ανάλυση: Τι συμβαίνει με Optima Bank, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΟΠΑΠ, Profile, JP Morgan, MicroStrategy, Nike