• ΥΓΕΙΑ

    Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα έχει από τις χαμηλότερες τιμές φαρμάκων στην Ευρώπη

    Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Υγείας

    Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Υγείας


    Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα σε ραδιοφωνικό σταθμό αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται με στόχο τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης αλλά και στο ύψος των τιμών φαρμάκων στη χώρα μας .

    Ο Υπουργός, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει από τις χαμηλότερες τιμές σε όλη την Ευρώπη, γεγονός που οδηγεί σε ελλείψεις σκευασμάτων από την αγορά.

    «Η Ελλάδα με βάση τους μνημονιακούς νόμους που ψηφίσαμε προχωράει σε κάθε έκδοση δελτίου τιμών φαρμάκου μόνο με τιμές προς τα κάτω. Δηλαδή με το μέσο όρο των δύο χαμηλότερων τιμών της Ευρώπης βγαίνει μία τιμή προς τα κάτω και αυτή μπαίνει στο σύστημα.

    Εάν, όμως, με το μέσο όρο των δύο χαμηλότερων τιμών της Ευρώπης κάποιο φάρμακο πρέπει να αυξηθεί, αυτό δεν γίνεται, απαγορεύεται. Αυτό ισχύει από το 2012, πριν πάω εγώ στο Υπουργείο Υγείας.

    Αυτό τι είχε ως αποτέλεσμα; Είχε ως αποτέλεσμα να πάμε σε πραγματικά πολύ χαμηλές τιμές. Η Ελλάδα έχει από τις χαμηλότερες τιμές στα φάρμακα σε όλη την Ευρώπη», εξήγησε ο Υπουργός.

    Όπως επεσήμανε, μία σειρά παλαιών φαρμάκων, επειδή είναι πολλά χρόνια στο σύστημα, έχουν δεχθεί τόσο μεγάλες μειώσεις τιμών και δεν έχουν πάρει τις αντίστοιχες αυξήσεις όταν έπρεπε να αυξηθούν, που είναι πλέον η τιμή τους κάτω από το κόστος.

    Διαβάστε επίσης:

    7 τρόποι να απολαύσεις τα ζυμαρικά στη δίαιτα

    Τι θα συμβεί στο σώμα σας αν πίνετε μπύρα κάθε μέρα

    Metropolitan General: Διεθνής διάκριση για τον Δρ. Σταύρο Αλευρογιάννη



    ΣΧΟΛΙΑ