Ο Όσκαρ Πιάστρι μπήκε στην μάχη του τίτλου μ’ αυτή τη νίκη προσπερνώντας το Φερστάπεν στη βαθμολογία και πλησιάζοντας το Νόρις στην κορυφή στους 3 βαθμούς.

Ο νεαρός Αυστραλός οδηγός χάρισε στη McLaren την παρθενική της νίκη σε έναν αγώνα που θα μπορούσε να θεωρηθεί ο δεύτερος εντός έδρας της καθώς η ομάδα ανήκει σε τοπικό fund. Για τον Αυστραλό, αυτή ήταν η τέταρτη νίκη του στη F1. Ισοφάρισε έτσι το σύνολο των νικών που είχε σημειώσει ο Μπρους Μακλάρεν, ο Νεοζηλανδός που ίδρυσε την ομάδα το 1966. Ο Πιάστρι μπορεί επίσης να είναι ευχαριστημένος με το πρώτο του χατ-τρικ (pole position, νίκη και ταχύτερος γύρος αγώνα) στην καριέρα του, με τον σημερινό αγώνα να είναι ο 50ός. Μαζί του στο βάθρο ήταν ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας, Αντρέα Στέλα, ο Τζορτζ Ράσελ που τερμάτισε δεύτερος με τη Mercedes ελάχιστα μπροστά από τον Λάντο Νόρις με την άλλη McLaren.

1

BAHRAIN, BAHRAIN – APRIL 13: Oscar Piastri of Australia driving the (81) McLaren MCL39 Mercedes leads George Russell of Great Britain driving the (63) Mercedes AMG Petronas F1 Team W16 on track during the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on April 13, 2025 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Sam Bagnall/Sutton Images)

Δόθηκε μάχη για τις δυο θέσεις στο βάθρο ανάμεσα στους δυο Βρετανούς αλλά και τις Ferrari που ακολουθούσαν. Ο Νόρις στην εκκίνηση ανέβηκε 3ος αλλά είχε κυλήσει λίγο μπροστά το μονοθέσιό του. Έτσι πήρε ποινή 5 sec την οποία εξέτισε στο πρώτο πιτ στοπ. Αυτό τον έριξε πιο πίσω. Έδωσε μεγάλες μάχες με το Λεκλέρκ για να επανέλθει στην 3η θέση. Οι Ferrari εκκίνησαν με μέση γόμα,  αποδείχτηκε στην πράξη ατυχής επιλογή καθώς ο Λεκλέρκ έχασε τη 2η θέση στην εκκίνηση. Όταν έβαλαν στο πρώτο πιτ στοπ ξανά μέση γόμα, υπό χαμηλότερο φορτίο καυσίμου ήταν τα ταχύτερα μονοθέσια στην πίστα.

Αυτό όμως δεν διήρκησε πολύ καθώς εμφανίστηκε – λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος – το αυτοκίνητο ασφαλείας στον 32ο γύρο. Συνολικά 15 οδηγοί ξεκίνησαν με τη μαλακή γόμα ενώ οι υπόλοιποι πέντε (οι δύο Ferrari, ο Αλόνσο, ο Λώσον και ο Bortoleto) επέλεξαν τη μεσαία. Στην πραγματικότητα, και οι τρεις γόμες χρησιμοποιήθηκαν, όπως φαίνεται από τις διακυμάνσεις στο ποσοστό χρήσης: 45,83% η μεσαία (517 γύροι), 28,01% η σκληρή (316 γύροι) και 26,15% η μαλακή (295 γύροι).

Το αυτοκίνητο ασφαλείας μηδένισε τις διαφορές οι οδηγοί έσπευσαν στα πιτ και οι πρώτοι βγαίνοντας είχαν διαφορετικά λάστιχα. Ο Πιάστρι έβαλε τη μέση γόμα, ο Ράσελ τη μαλακή, ο Λεκλέρκ τη σκληρή, ο Νόρις τη μέση. Όπως αποδείχτηκε η λάθος επιλογή ήταν η σκληρή γόμα, έτσι ο Μονεγάσκος βρέθηκε εκτός βάθρου. Πιο πίσω είχαμε συγκλονιστικές μάχες για την 6 η θέση όπου ο Φερστάπεν πέρασε τον Γκασλί στον τελευταίο γύρο. Ο Γάλλος έδωσε πάντως τους πρώτους βαθμούς στην Alpine.

Μετά το τέλος του αγώνα ο νικητής δήλωσε: «Χαίρομαι πολύ που έχουμε αυτό το αποτέλεσμα εδώ. Ήταν ένα απίστευτο Σαββατοκύριακο, και το να τελειώσουμε τη δουλειά σήμερα με στυλ ήταν ωραίο. Δεν μπορώ να ευχαριστήσω αρκετά την ομάδα για το μονοθέσιο που μου έδωσαν. Δεν ήταν καλή πίστα για μας οπότε είναι ωραίο που επιτέλους πήραμε ένα αποτέλεσμα εδώ. "Θα προτιμούσα να μην είχαμε (το αυτοκίνητο ασφαλείας) αλλά ήμουν αρκετά σίγουρος ακόμη κι έτσι. Ήταν σχετικά απλό. Δεν θα το άφηνα ποτέ να μου ξεφύγει αυτό».

Η τελική κατάταξη ήταν:

Η βαθμολογία των οδηγών διαμορφώθηκε ως εξής:

Η βαθμολογία των κατασκευαστών είναι:

Επόμενος αγώνας το Πάσχα, το GP Σαουδικής Αραβίας.