Φέτος το παγκόσμιο πρωτάθλημα δεν έχει κανέναν νέο προορισμό. Οι αγώνες παραμένουν όλοι οπότε έχουμε και πάλι 24 όπως και πέρυσι. Φέτος το χρονοδιάγραμμα εκτείνεται σε 10 μήνες από το Μάρτιο ως το Δεκέμβριο.

1

Το πρωτάθλημα ξεκινάει από την Αυστραλία μετά από καιρό. Έχει 4 διπλούς αγώνες χωρίς κενό και 3 τριπλέτες αγώνων. Το Ορθόδοξο Πάσχα συμπίπτει με το GP Σαουδικής Αραβίας. Μέσα στο καλοκαίρι προγραμματίζονται 7 αγώνες. Πέντε μήνες, ο Απρίλιος, ο Μάιος, ο Ιούνιος, ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος έχουν από τρεις αγώνες. Ας δούμε αναλυτικά ημερομηνίες και ώρες μετάδοσης:

Ο Μάρτιος έχει τους δυο πρώτους αγώνες, νωρίς το πρωί που διεξάγονται σε Μελβούρνη και Σαγκάη. Ο Απρίλιος έχει 3 αγώνες συνεχόμενους σε Ιαπωνία, Μπαχρέιν, Σαουδική Αραβία σ’ ένα ξέφρενο ταξίδι για ομάδες και οδηγούς που δεν θα πάρουν ανάσα.

Το ίδιο και ο Μάιος όπου η F1 από το Μαϊάμι έρχεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη σε μια καυτή τριπλέτα συνεχόμενων αγώνων σε Ίμολα και Μονακό και Ισπανία. Ο Ιούνιος ξεκινά με το Ισπανικό GP που θα γίνει για τελευταία φορά (πιθανότατα) στη Βαρκελώνη και έχει άλλους δυο αγώνες σε Καναδά και Αυστρία.

Ο Ιούλιος έχει δυο αγώνες σε Μ.Βρετανία και Βέλγιο, το ίδιο και ο Αύγουστος με δυο GP σε Ουγγαρία και Ολλανδία αλλά και ο Σεπτέμβριος σε Ιταλία και Αζερμπαϊτζάν. Ο Οκτώβριος έχει 3 αγώνες σε Σιγκαπούρη, ΗΠΑ και Μεξικό και ο Νοέμβριος άλλους 3 σε Βραζιλία, Λας Βέγκας και Κατάρ.

Το πρωτάθλημα τελειώνει στο Άμπου Ντάμπι το Δεκέμβριο. Προσωπική μας πρόταση αν θέλετε να δείτε έναν αγώνα από κοντά εντός Ευρώπης το Σπα του Βελγίου, εκτός Ευρώπης, Μόντρεαλ ή Σιγκαπούρη. Η πιο οικονομική επιλογή είναι το Αζερμπαϊτζάν.   

Bahrain Test – Day 2 – LAT Images