• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Μικρή πτώση σημειώνουν οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών

    • NewsRoom
    Χρηματιστήριο


    Μικρή πτώση κατέγραψαν τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη στο ξεκίνημα των σημερινών συναλλαγών, με την προσοχή των επενδυτών να επικεντρώνεται στην αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) και στη διήμερη συνεδρίαση για την πολιτική της που ξεκινά σήμερα.

    Παρά το γεγονός ότι η Wall Street ανήλθε χθες σε νέα υψηλά επίπεδα, οι μετοχές στην Ευρώπη κινούνταν πτωτικά μετά την επιφυλακτικότητα που επικράτησε στην Ασία, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη STOXX να υποχωρεί κατά 0,2%.

    Η Fed αναμένεται να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια, με τους επενδυτές να αναζητούν ενδείξεις για το ρυθμό της περαιτέρω σύσφιξης της πολιτικής της αυτή και την επόμενη χρονιά. Οι χρηματοπιστωτικές μετοχές ήταν οι μοναδικοί τίτλοι που κινούνταν σε θετικό έδαφος, καθώς η νομισματική σύσφιξη παραδοσιακά ευνοεί τις τράπεζες. Ο ευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης σημείωσε άνοδο κατά 0,2%, με την HSBC να ενισχύεται κατά 1%.

    Η βρετανική εταιρία διαδικτυακού σούπερ μάρκετ Ocado σημείωσε νωρίτερα πτώση κατά 5,3% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου, λέγοντας ότι το βραχυπρόθεσμο κόστος της μπορεί να αυξηθεί λόγω της επένδυσης σε νέο κέντρο διανομής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π. Μοσκοβισί: Είμαι πλέον αισιόδοξος για την Ελλάδα

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Π. Τσινάβος: Ο βιομήχανος από τις Σέρρες που πέτυχε ένα «μικρό άθλο» μέσα στην κρίση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Να τρομάξουμε, ή να εξοργιστούμε με αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;



    ΣΧΟΛΙΑ