• First Top Stories

    «Βράζουν» οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τα μέτρα που έρχονται – Οι σκέψεις για εκλογές

    ΣΥΡΙΖΑ


    Δεν είναι μόνο οι πολίτες που παρακολουθούν με αγωνία τις κινήσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Είναι και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που βλέπουν ότι είναι πλέον πολύ πιθανό να κληθούν για μία ακόμα φορά να ψηφίσουν στη Βουλή επώδυνα μέτρα, όπως η μείωση του αφορολογήτου και η επέκταση του “κόφτη” σε φοροαπαλλαγές και κοινωνικά επιδόματα, με ορισμένους εξ αυτών μάλιστα να αρχίζουν να σκέφτονται σοβαρά αν είναι προτιμότερο να ψηφίσουν αυτά τα μέτρα ή να προσφύγει ο Αλέξης Τσίπρας πρόωρα στις κάλπες.

    Οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας είχαν “ησυχάσει” όταν άκουσαν τον πρωθυπουργό να τους διαβεβαιώνει (και μαζί με αυτούς και τους πολίτες) ότι η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί να νομοθετήσει “ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα”, όμως τώρα βλέπουν πως οι αφόρητες πιέσεις από την πλευρά των δανειστών έχουν κάμψει τις αντιστάσεις της Αθήνας, με αποτέλεσμα τα μέτρα όχι του ενός, αλλά των… δισεκατομμυρίων ευρώ να είναι προ των πυλών.

    Οι πρώτες αντιδράσεις έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, και αναμένεται να πληθύνουν το επόμενο χρονικό διάστημα, ειδικά αν όπως φαίνεται η κυβέρνηση οδηγηθεί σε άτακτη υποχώρηση και αναγκαστεί να αποδεχθεί δυσβάσταχτα μέτρα. Ή “αναξιοπρεπή” μέτρα, όπως το έθεσε η λεγόμενη ομάδα των “53”, που όπως πάντα σέρνει το χορό των αντιδράσεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας στη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος τη θέση της, η οποία είναι ότι ναι μεν ένας συμβιβασμός με τους δανειστές είναι αποδεκτός, αλλά πάντα στο μέτρο που δεν περιλαμβάνει μέτρα εξοντωτικά και εξευτελιστικά για τη χώρα. Μέτρα δηλαδή που δεν μπορούν να περάσουν από τη Βουλή.

    Και μολονότι η κυρίαρχη θέση αυτή τη στιγμή στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η χώρα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, βλέποντας και τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν τη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ να κινείται πλέον σε διψήφια νούμερα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που δίνουν μία άλλη διάσταση στο θέμα, υποστηρίζοντας πως αν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει στην εξουσία νομοθετώντας “άγρια” μέτρα, τότε ίσως θα ήταν καλύτερη λύση η προσφυγή στις κάλπες.

    Ορόσημο για τη διαμόρφωση της στάσης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσει πιθανότατα το Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, όπου θα φανεί αν πάμε για μία “έντιμη συμφωνία” με σκληρά μέτρα ή για μία “ηρωική διαπραγμάτευση” στα χνάρια του καλοκαιριού του 2015…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Γιατί ο Σόιμπλε βάζει ξανά στο τραπέζι το Grexit;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υποχρεωτικά POS σε 12 κλάδους μέχρι τις 30 Ιουνίου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ασφαλιστικό: 9 «κλειδιά» για έξοδο από το Δημόσιο πριν τα 60



    ΣΧΟΛΙΑ