• First Top Stories

    «Στα κόκκινα» ο Σόιμπλε: «Μονομερείς οι εξαγγελίες του Τσίπρα – Να εξεταστούν αν είναι συμβατές με το πρόγραμμα»

    • NewsRoom

    German Finance Minister Wolfgang Schaeuble gives a press conference on March 21, 2012 in Berlin. The German cabinet had approved before a bigger-than-expected budget deficit for the current year 2012 to take into account the country’s increased contribution to a eurozone rescue fund. AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL


    Πλέον η αντιδικία Γερμανίας-Ελλάδας για το ζήτημα των εξαγγελιών του Τσίπρα πήρε και επίσημα διαστάσεις. Ο Σόιμπλε είναι έξω φρενών με την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να χορηγήσει το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους αλλά και να παγώσει την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

    Αυτό δείχνει γραπτή απάντηση του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, σύμφωνα με την οποία, συνδέονται οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα με την υλοποίηση των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος!

    Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, σε γραπτή του απάντηση το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών επιβεβαιώνει εμμέσως πλην σαφώς τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στις εφημερίδες του ομίλου Funke.

    «Το πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα μπορεί να στεφθεί με επιτυχία μόνον εάν όλοι οι συμμετέχοντες τηρούν τα συμφωνηθέντα. Γι΄ αυτό και ζητήσαμε από τους θεσμούς να αξιολογήσουν εάν τα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση συμφωνούν με τις επιταγές του προγράμματος βοήθειας», αναφέρει η απάντηση.

    Τονίζει επίσης ότι «αναμένει να ξεκαθαρίσει «άμεσα» το ζήτημα «προκειμένου να μην καθυστερήσει η υλοποίηση των βραχυπρόθεσμων μέτρων που αφορούν στο χρέος».

    Στέλνοντας σαφές μήνυμα στην ελληνική πλευρά και χωρίς να δείχνει την προφανή δυσφορία του, το ΥΠΟΙΚ επαναλαμβάνει ότι «για να στεφθεί με επιτυχία το πρόγραμμα βοήθειας είναι απολύτως απαραίτητο να μην αποφασίζονται μέτρα μονομερώς ή να ακυρώνονται αποφάσεις».

    Αναμένουμε με ιδιαίτερη αγωνία τις επόμενες κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης.



    ΣΧΟΛΙΑ