Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Ο Τσίπρας πέταξε σπόντα για Καλογρίτσα: Όποιος δεν μπορεί να πληρώσει, χάνει την άδεια στο δευτερόλεπτο

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε, με αφορμή την ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ανοίγοντας τη δεύτερη μέρα των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «όργιο συκοφαντίας» και σχολίασε ότι στον αρχηγό της ΝΔ δεν του αρέσουν τα καθαρά πρόσωπα, αλλά τα πρόσωπα της διαπλοκής. Μάλιστα, ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν εξήγγειλε μόνο πράγματα που δεν γίνονται, αλλά πράγματα επικίνδυνα και για την κοινωνία και για την οικονομία.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, υποστήριξε πως ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές συχνότητες είχε ως γνώμονα την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, ενώ επανέλαβε πως τα 246 εκατ. ευρώ που θα εισπράξει το Δημόσιο για τις άδειες θα δοθούν «μέχρι και το τελευταίο ευρώ» στον ελληνικό λαό που έχει ανάγκη.

«Εάν κάποιος από τους υπερθεματιστές -δεν μας ενδιαφέρει κανένας, δεν είναι φίλος μας- δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει η να δικαιολογήσει τα χρήματα του, θα εκπέσει το επόμενο δευτερόλεπτο», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, «φωτογραφίζοντας» τον Χρήστο Καλογρίτσα.

Κατά τ’ άλλα, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «έχουμε τα κότσια να σπάσουμε αυγά», διαμηνύοντας πως «από δω και στο εξής ο νόμος ισχύει για όλους» και εξηγώντας: «Όταν λέγαμε πριν τις εκλογές και μετά τις εκλογές ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί για όλους, το εννοούσαμε. Τελείωσαν οι προνομιακές σχέσεις της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας. Κάποιοι δεν μπορούν να το αποδεχτούν ότι η δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της, νιώθουν τόσο άβολα που τώρα τελευταία δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα. Ψεύδη για την οικονομία, για τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, ψεύδη για τη διαπραγμάτευση για το χρέος, για τις τηλεοπτικές άδειες».

Αναφέρθηκε ακόμα στη χθεσινή του συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος, όπως αποκάλυψε, του «είπε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, αυτό που δεν μπορεί να καταλάβει η ΝΔ, ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και αποσυνέδεσε την έρευνα για το ΚΕΕΛΠΝΟ με την κατάσταση της ΤτΕ και την οικονομία».

«Οι σχέσεις της Τράπεζας της Ελλάδος και της εκάστοτε κυβέρνησης πρέπει να κινούνται σε πλαίσιο που να μην θέτουν σε κίνδυνο το τραπεζικό σύστημα, υπογράμμισε εξάλλου.

Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

http://www.mononews.gr/nees-apokalipsis-gia-pothen-esches-tou-kalogritsa/74942