Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Σχίσμα στο ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πάνος Σκουρλέτης και οι …53 υποστηρικτές του

Ο Πάνος Σκουρλέτης αναδεικνύεται σε αγκάθι για τον Αλέξη Τσίπρα. Αγκάθι που έχει ακολούθους: 53 τον αριθμό. Οι τελευταίες μέρες για τον Αλέξη Τσίπρα και την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φαίνονται δυσμενείς, με τον Πάνο Σκουρλέτη να στέλνει απανωτές αρνήσεις στον πρωθυπουργό και να επιμένει στην υπουργική θέση. Σύντροφοι στα “Όχι” του, η πρωτοβουλία των 53.

Οι “53” συριζαίοι αντιφρονούντες σύντροφοι, φαίνεται πως βρήκαν το νέο τους “αρχηγό” στο πρόσωπο του Πάνου Σκουρλέτη, τη στιγμή που η κυβέρνηση ετοιμάζεται για ανασχηματισμό μέσα σε ένα κλίμα όπου αρχίζει να αποδομείται ένα ισχυρό μπλοκ εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, από την άλλη τρολάρει αμήχανα τον ανασχηματισμό όταν ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για το πότε θα γίνει απάντησε, κοιτώντας το ρολόι του, “Ωπ, ξέχασα σήμερα, άλλη  μέρα”.

Στην ιστοσελίδα τους, από την άλλη, οι “53” ανάρτησαν άρθρο υπέρ του Πάνου Σκουρλέτη, με αφορμή τον ενεργειακό τομέα όπου καλούνται (αλληλεγγύη γαρ λόγω αριστερών καταβολών) να δώσουν “μαζί την μάχη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις στον ενεργειακό τομέα”.

Πάνος Σκουρλέτης. Υπουργός Ενέργειας

Ο Πάνος Σκουρλέτης έχει δίκιο, γράφουν, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση. “Όταν μιλάμε για τη διαπραγμάτευση στα ενεργειακά ζητήματα, θα πρέπει να το κάνουμε έχοντας εικόνα του ρόλου της ενέργειας στην ευρύτερη οικονομία αλλά και –κυρίως– του ρόλου που παίζει η ενέργεια στην ίδια την ισορροπία των δυνάμεων, πολιτική και κοινωνική, στο εσωτερικό της ελληνικής κοινωνίας” τονίζουν ενώ προσθέτουν “για τον ίδιο λόγο και η επιτυχία του Υπουργείου Ενέργειας υπό τον Πάνο Σκουρλέτη όσον αφορά τη διατήρηση του ΑΔΜΗΕ είναι κεντρικής σημασίας στην όλη προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης. Αυτή την προσπάθεια πρέπει να την υποστηρίξουμε, κόντρα και στις απαιτήσεις των δανειστών αλλά και των «πρόθυμων» εντός της χώρας, όπως είναι η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ” .

“Η μάχη και η σύγκρουση στο πεδίο των ιδιωτικοποιήσεων, ειδικά στον ενεργειακό τομέα, δεν είναι άλλη μια μάχη εντός του μνημονίου” αναφέρουν οι 53 του…Σκουρλέτη.Είναι –και πρέπει να είναι και στη συνέχεια– η κεντρικότερη μάχη για το ρόλο που επιδιώκει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει στην κοινωνία για την παραγωγική και αναπτυξιακή προοπτική του τόπου. Και γι’ αυτό, καλό θα είναι αυτήν τη μάχη  –το να κρατήσουμε ζωντανή την κοινωνία και τη δημόσια λειτουργία της οικονομίας και της παραγωγής– να τη δώσουμε όλοι μαζί. Αλλιώς, δεν θα μπορούμε μετά να λέμε για αριστερή πολιτική «στο περιθώριο των μνημονίων». Θα έχουμε χάσει τα εργαλεία που θα μας την επιτρέπουν”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η μεγάλη αγωνία του ΑB. Οι τακτικές του Λεωνίδα Βρεττάκου για να κρατήσει τα μερίδια αγοράς που απέκτησε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ρελάνς Σαββίδη στην Coca Cola για τη “Σουρωτή”. Το μυστικό της οικογένειας Δαυίδ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews.gr με 5 δωροεπιταγές από τα Attica συνολικής αξίας 1000 ευρώ