Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Ήρθαν τα πάνω κάτω (κυριολεκτικά) στην Κρήτη με την επίσκεψη Τσίπρα

Τσίπρας

Με τη σημαία να κυματίζει ανάποδα περίμεναν οι κάτοικοι της Κριτσάς στην Κρήτη τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Οι πυρετώδεις προετοιμασίες στην Κριτσά, τελευταίο σταθμό της διήμερης περιοδείας του πρωθυπουργού στην Ανατολική Κρήτη είχαν ένα και μόνο μήνυμα: να υπενθυμίσουν στον πρωθυπουργό πως τα πάντα έχουν ανατραπεί σ’ αυτή τη χώρα, ακόμη και η σημαία της. Η γαλανόλευκη κυματίζει ανάποδα, τουλάχιστον έτσι όπως καταγράφηκε στο φωτογραφικό στιγμιότυπο το οποίο ανάρτησε η ιστοσελίδα cretapost.

Η ανάποδη έπαρση της σημαίας ήταν μια μορφή έντονης διαμαρτυρίας και δυσαρέσκειας, πολύ διαδεδομένη στην περίοδο της χούντας και είναι ένα διεθνές σήμα κινδύνου. “Σημαίνει ότι έχουμε προβλήματα στη χώρα, πως δεν μπορούμε να σωθούμε μόνοι μας και ότι χρειαζόμαστε κάποιον απ’ έξω να έρθει να μας βοηθήσει. Λέει πολλά μια ανάποδη σημαία”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται δε πως στην ναυσιπλοΐα, όταν μια σημαία κυματίζει ανάποδα, σημαίνει πως το πλοίο βρίσκεται σε κίνδυνο. Αν και δεν έχει διευκρινιστεί από τους κατοίκους, πιθανώς η κίνησή τους να θέλει να δείξει στον Αλέξη Τσίπρα πως η πατρίδα βρίσκεται σε κίνδυνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επιστολή Τσακαλώτου: Ανυποχώρητοι οι δανειστές – Ζητούν έκτακτο Eurogroup

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανεργία: Σοκάρουν τα στοιχεία του ΟΑΕΔ – Ξεπέρασαν το 1 εκατ. οι άνεργοι το Νοέμβριο

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τέλη κυκλοφορίας: Ανατροπές της τελευταίας στιγμής – Νόμιμοι τρόποι για να μην πληρώσετε