• First Top Stories

    Λαυρέντης Λαυρεντιάδης: Αθώος για την «εκρηκτική» γλάστρα στον ξενοδόχο

    Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Επιχειρηματίας

    Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Επιχειρηματίας


    Ομόφωνα αθώος κρίθηκε από το Κακουργιοδικείο της Αθήνας ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης για τη δολοφονική απόπειρα σε βάρος ξενοδόχου των νοτίων προαστίων. Στις 15 Ιουνίου του 2012 μία παγιδευμένη με εκρηκτικά γλάστρα είχε φτάσει στο σπίτι του Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη στη Βουλιαγμένη. O επιχειρηματίας κατηγορήθηκε ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας ανθρωποκτονίας και είχε παραπεμφθεί σε δίκη με έξι συγκατηγορουμένους για την επίθεση.

    Ομόφωνη ήταν η αθώωση και για τους πέντε συγκατηγορουμένους του κ. Λαυρεντιάδη ενώ ο έκτος αθωώθηκε με οριακή πλειοψηφία (4-3) για κάποιες εκ των πράξεων που του αποδίδονταν.

    Οι δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου έκαναν δεκτή την απαλλακτική πρόταση της εισαγγελέως. Κατά την πολύμηνη ακροαματική διαδικασία, στο δικαστήριο δεν εμφανίστηκε για να καταθέσει ο ξενοδόχος, επικαλούμενος προβλήματα υγείας.

    Σε κατάθεση που είχε δώσει πάντως στην ανακρίτρια που χειριζόταν την υπόθεση, δύο χρόνια μετά την επίθεση που δέχθηκε, είχε υποστηρίξει ότι ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης δεν έχει σχέση με την σε βάρος του απόπειρα ανθρωποκτονίας. 

    «Δικαιωμένος» δηλώνει ο επιχειρηματίας δια στόματος των συνηγόρων του: «Η σκευωρία έπεσε. Η προσπάθεια αμαύρωσης αθώων και τίμιων ανθρώπων αποτελεί παρελθόν, απέτυχε παταγωδώς. Απεδόθη Δικαιοσύνη και έπεται συνέχεια».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μ. Δημητρακόπουλος: Επιστολή στο mononews για λογαριασμό της Μαρινόπουλος με αφορμή 2 δημοσιεύματά μας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ειρήνη Αγαπηδάκη. Πώς τσακώθηκα με την πιτσιρίκα που πουλούσε κουπόνια του ΚΚΕ

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: «Κόκκινος» συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις – Όλα έτοιμα για πόλεμο στο Αιγαίο

     



    ΣΧΟΛΙΑ