• First Top Stories

    Η Κούβα αποχαιρετά τον Κάστρο – Ξεκίνησε η πομπή που μεταφέρει την τέφρα του

    kastro


    Ξεκίνησε η πομπή που μεταφέρει την τέφρα του Φιντέλ Κάστρο στο Σαντιάγο δε Κούμπα, όπου και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή η τελετή ταφής.

    Μετά τον αποχαιρετισμό στον “Κομαντάντε”, στην Πλατεία της Επανάστασης, η τέφρα του, που έχει τοποθετηθεί σε ένα φέρετρο από ξύλο κέδρου, τυλιγμένο με την κουβανική σημαία, που προστατεύεται από ένα γυάλινο κιβώτιο, ξεκίνησε πάνω σε έναν στρατιωτικό κιλλίβαντα κάνοντας την αντίθετη διαδρομή από εκείνην που ακολούθησε ο Κάστρο κατά την επανάσταση του 1959.

    Η πομπή αναχώρησε στις 7.16 το πρωί, τοπική ώρα, από το υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων, παρουσία των μελών της κυβέρνησης, πολλών στελεχών του Κομμουνιστικού Κόμματος και της χήρας του Κάστρο, της Ντάλια Σότο δελ Βάλε.

    kastro

    Εκατοντάδες χιλιάδες Κουβανοί είχαν συγκεντρωθεί κατά μήκος της διαδρομής, κρατώντας σημαίες και φωνάζοντας “Ζει”, ενώ περνούσε το “Καραβάνι της Ελευθερίας”, τα επτά οχήματα της αυτοκινητοπομπής.

    kastro 4 kastro

    Η κηδεία του θα σημάνει το τέλος του εθνικού πένθους των εννέα ημερών που κηρύχθηκε στη χώρα αμέσως μετά το θάνατό του ηγέτη της κουβανικής επανάστασης.

    kastro

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Public Issue: Ντροπή και οργή των Ελλήνων για την κυβέρνηση – Χρεώνουν στον Τσίπρα τον κατήφορο της χώρας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΟΚ: Κυβέρνηση και Δανειστές μας στέλνουν στο Μνημόνιο υπ’ αριθμόν 4 – Ξεθώριασαν οι κόκκινες γραμμές του Αλέξη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τηλεοπτικές άδειες: Διαγωνισμός…. next year με απόφαση του ΕΣΡ



    ΣΧΟΛΙΑ