Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Α. Τσίπρας: Τον Σεπτέμβριο του 2019 θα περάσουν δωρεάν από τα διόδια λόγω εκλογών οι πολίτες

tsipras Τσίπρας Μαξίμου

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διαβεβαιώνει, αυτή τη φορά από την Καλαμάτα, ότι οι εκλογές δεν θα διεξαχθούν νωρίτερα από τον Σεπτέμβριο του 2019.

Ωστόσο η περιοδεία του σε όλη τη χώρα με πρώτους σταθμούς την Κρήτη και την Καλαμάτα αποτελεί μια σαφή ένδειξη πως ο ίδιος αρχίζει δειλά – δειλά να «ξεσκονίζει» το σενάριο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Ο κ. Τσίπρας, βλέποντας αφενός ότι η διαπραγμάτευση Αθήνας – δανειστών παραπαίει, αφετέρου ότι ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ λιγοστεύει, εξαιτίας των σκληρότατων μέτρων που επιτάσσει το «Μνημόνιο 3», προγραμματίζει σειρά περιοδειών ανά τη χώρα, στο πρότυπο της επίσκεψης που πραγματοποίησε πριν από λίγες ημέρες στην Κρήτη.

Ενδεικτικό είναι πως σήμερα, Παρασκευή (23/12/2016) ο πρωθυπουργός βρέθηκε στην Καλαμάτα, όπου στις 11:30 είχε προγραμματισμένη επίσκεψη στο 1ο Ειδικό Σχολείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, ενώ εν συνεχεία στις 12:30 συναντήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης, Παναγιώτη Νίκα.

«Οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019», επανέλαβε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τα εγκαίνια του κεντρικού οδικού άξονα της Πελοποννήσου.

Όπως ανέφερε στην ομιλία του, με την ολοκλήρωση του περιφερειακού δρόμου της Καλαμάτας, παραδίδεται σήμερα στο σύνολό του στους πολίτες, ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο.

Μιλώντας για την αναθεωρημένη σύμβαση του έργου τόνισε ότι προβλέπεται δωρεάν χρήση στις εκλογές και σχολίασε ότι αυτή θα αργήσει, θα γίνει το 2019.

Έκανε λόγο για επιστροφή στην ανάπτυξη λέγοντας «πώς μπορεί κανείς ξαφνικά να περάσει από μία βαθιά ύψεση σε μία σταθεροποίηση και ανάπτυξη το 2017 και 2018. Αυτά τα μεγέθη έχουν κατακτηθεί μέσα σε δύσκολες συνθήκες εξαιτίας μίας επίμονης δουλειάς με σχέδιο».

«Επιστρέφουμε στην ανάπτυξη-Δεν είναι κενό γράμμα αλλά πραγματικότητα»

Μήνυμα ότι η «έστω οριακή» επιστροφή στην ανάπτυξη το 2016 και η συνέχιση της ανάπτυξης το 2017 δεν είναι κενό γράμμα αλλά πραγματικότητα έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την Καλαμάτα κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο αυτοκινητόδρομος Μορέας είναι ο πρώτος μεγάλος αυτοκινητόδρομος που παραδίδεται στο σύνολό του, τονίζοντας πως αυτό δεν είναι κάτι αυτονόητο, καθώς «όταν αναλάβαμε ήταν για δύο χρόνια σταματημένα τα έργα, θα χάναμε τα κονδύλια και θα πληρώναμε πρόστιμο».

«Καταφέραμε με τη διυπουργική επιτροπή που συστήσαμε να εντάξουμε τον Μορέα στα ΕΣΠΑ», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

«Είναι ένα μήνυμα πως η οριακή έστω επιστροφή στην ανάπτυξη το 2016 και η συνέχιση στην ανάπτυξη το 2017 δεν είναι ένα κενό γράμμα, αλλά μία πραγματικότητα», επισήμανε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι είμαστε σε μία κρίσιμη καμπή, βρισκόμαστε στο κατώφλι της ανάπτυξης και αυτό θα γίνει μέσω της αξιοποίησης των μεγάλων παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας σημείωσε ότι με τον Μορέα αλλάζει η μορφή της πόλης, η οποία αποκτά μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση και καθίσταται μέσω του αυτοκινητοδρόμου κέντρο της νότιας Πελοποννήσου.

Ο κ. Νίκας ανέφερε στον πρωθυπουργό ότι ο δήμος Καλαμάτας είναι πλεονασματικός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διαπραγμάτευση: Στο μικροσκόπιο η επιστολή του ESM – Πώς σκοπεύει να «χτυπήσει» η κυβέρνηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Βόμβα»: Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος δολοφονήθηκε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αντέχεις να το δεις; «Από τα 6 μου, σκλάβα του σεξ για την ελίτ της Ευρώπης» – Συγκλονιστική αποκάλυψη (video)