Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Ανοίγει η ψαλίδα: Προβάδισμα 16 μονάδων στη ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση

δημοσκόπηση

Αυξάνεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημιου Μακεδονία για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση, η ΝΔ προηγείται με 16 ποσοστιαίες μονάδες του κυβερνώντος κόμματος. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 32%, έναντι 16% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν, το κόμμα της Χρυσής Αυγής με 8%, το ΚΚΕ με 6% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,5%. Επί «ξυρού ακμής», στο 3%, ισοψηφούν η Ένωση Κεντρώων και η Πλεύση Ελευθερίας ενώ, εκτός «δημοσκοπικής Βουλής» μένουν οι ΑΝΕΛ (2%) και το Ποτάμι (1,5%).

H έρευνα καταγράφει τη γενική απαισιοδοξία των Έλλήνων για τις εξελίξεις στο μέλλον. Περίπου 9 στους 10 Έλληνες δηλώνουν μη ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης. Το 51% των ερωτηθέντων λέει όχι στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Οι ψηφοφόροι της ΝΔ πάντως, λένε ναι σε κάλπες σε ποσοστό 64%. Οχι σε εκλογές λέει το 66% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 70,5%, έναντι ποσοστού μόλις 12% για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ερώτηση για τον ποιόν θεωρούν οι πολιτες καταλληλότερο πρωθυπουργό, η αυθόρμητη απάντηση του 41,5% των ερωτηθέντων ήταν «κανένας». Ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 36% ενώ τον νυν πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, προτιμά το 19,5%.

Υπενθυμίζεται ότι το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντίστοιχη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για το Νοέμβριο στις 15 ποσοστιαίας μονάδες. Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκέντρωνε ποσοστό 30% έναντι 15% του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας διευρύνει τη διαφορά από τον Οκτώβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Άρειος Πάγος: Εισαγγελική παρέμβαση για τις υποκλοπές που καταγγέλλει το ΚΚΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έφη Αχτσιόγλου – Ένας νέος Βαρουφάκης γεννιέται

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κυρ. Μητσοτάκης: «14 μήνες αξιολόγηση για να μας φέρουν νέα πρόσθετα μέτρα»