Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Β. Σόιμπλε: «Ποτέ δεν απείλησα με Grexit την Ελλάδα – Το ΔΝΤ θα συμμετέχει στο πρόγραμμα»

Σόιμπλε

Απορρίπτει της κατηγορίες πως απείλησε την Ελλάδα με έξοδο από τη ζώνη του Ευρώ ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, τονίζοντας ωστόσο πως η Ελλάδα θα έχει πρόβλημα αν δεν πραγματοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί.

Παράλληλα, ο κ. Σόιμπλε, θεωρεί πως το  ζήτημα συμμετοχής του ΔΝΤ θα λυθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή “Bericht aus Berlin”, του πρώτου καναλιού της γερμανικής τηλεόρασης (ARD) ο κ, Σόμπλε αρνήθηκε ότι έχει πει πως η Ελλάδα θα πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ εάν δεν υλοποιήσει συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις. «Ποτέ δεν απείλησα (με Grexit)», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε αν και το κρατικό κανάλι αμέσως μετά μετέδωσε αμέσως πρόσφατο σχόλιο του γερμανού υπουργού στο οποίο ακούγεται να λέει ότι η Ελλάδα «δεν έχει ξεπεράσει το σημείο καμπής», ότι «πρέπει να παραμείνουν οι πιέσεις» και ότι «δεν θα μπορεί να παραμείνει στη νομισματική ένωση».

Ο Σόιμπλε σχολίασε ότι αυτό είναι το ίδιο μήνυμα που λαμβάνει η Ελλάδα από παντού, από το ΔΝΤ ως τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ. «Εάν η Ελλάδα υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις, δεν θα έχει προβλήματα. Εάν δεν τις κάνει, θα έχει» και έσπευσε αν συμπληρώσει : «Είμαι αισιόδοξος. Η Ελλάδα είναι στο σωστό δρόμο».

Σε ότι αφορά στο ΔΝΤ ο κ. Σόιμπλε είπε ότι πιστεύει πως σίγουρα το Ταμείο θα παραμείνει στο πρόγραμμα και εκτίμησε ότι η λύση “μπορεί να επιτευχθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Άρειος Πάγος: Ίδιες, ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια της ΑΤΕ, για αγρότες και νομικά πρόσωπα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα Δημοκρατία: Ζητά επίμονα απαντήσεις από τον Α. Τσίπρα σε 4 σοβαρά θέματα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα θα χρειαστεί τελικά λιγότερα χρήματα από όσα είχαμε προβλέψει