• First Top Stories

    Τα διαλύει όλα ο Ερντογάν: Ο στρατός μας δεν φεύγει από την Κύπρο

    Ερντογάν

    Recep Tayyip Erdoğan


    Φωτιά στις συζητήσεις για τη λύση στο  Κυπριακό, αλλά και τις Ελληνοτουρκικές θέσεις, βάζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με μια νέα εμπρηστική του δήλωση.

    «Παρά την ειλικρίνεια των Τουρκοκυπρίων, η Ελλάδα πάλι το βάζει στα πόδια από μία λύση για την Κύπρο. Δεν τίθεται θέμα να φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα από την Κύπρο» δήλωσε πριν από λίγο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    «Η Τουρκία θα παραμείνει για πάντα στην Κύπρο», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν αποκλείοντας την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από το νησί, διευκρινίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα απαιτούσε και οι δύο πλευρές να αποσύρουν τα στρατεύματά τους.

    Ο Ερντογάν δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα της εκ περιτροπής προεδρίας λέγοντας ότι «οι όροι που προβλέπονται δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί».

    Η δήλωση του Ερντογάν έρχεται σε συνέχεια των δηλώσεων του Τούρκου υπουργού εξωτερικών Μ. Τσαβούσογλου, ο οποίος εξέφρασε την αντίθεση της Άγκυρας στην ιδέα η Ευρωπαϊκή Ένωση να διαδραματίσει εγγυητικό ρόλο στην επανένωση της Κύπρου.

    «Η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου και η Άγκυρα εκτιμούν ότι η Τουρκία θα πρέπει να διατηρήσει το καθεστώς της εγγυήτριας χώρας, ενώ τα τουρκικά στρατεύματα θα πρέπει να παραμείνουν στο νησί. Ποια από τις συγκρούσεις έχει καταφέρει να αποτρέψει η ΕΕ μέχρι στιγμής;  Η δομή (σ.σ. η ΕΕ) που δεν μπορεί να επιλύσει τα υπάρχοντα προβλήματα και εμμένει στην πολιτική της των δύο μέτρων και δύο σταθμών σε πολλά θέματα φυσικά δεν θα είναι σε θέση να προσφέρει ασφάλεια στο νησί» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χαμός στη Γενεύη: Πλακώθηκαν άγρια Αναστασιάδης – Κοτζιάς

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πλακώθηκαν Γιούνκερ – Τσαβούσογλου: Η Άγκυρα λέει «όχι» στον εγγυητικό ρόλο της ΕΕ στην επανένωση της Κύπρου (upd)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί η Άγκυρα προκαλεί ξανά με τις γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο

     



    ΣΧΟΛΙΑ