Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Στέλεχος ΥΠΟΙΚ: «Το staff level agreement έχει σχεδόν συμφωνηθεί» – Ολονυχτία στο Χίλτον

Τσακαλώτος

Ευκλείδης Τσακαλώτος, Υπουργός Οικονομικών

Ξεπερνιούνται τα εμπόδια μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών, σύμφωνα με όσα διαρρέουν από την κυβέρνηση. «Το staff level agreement (τεχνική συμφωνία) έχει σχεδόν συμφωνηθεί», δήλωσε λίγο μετά τις δέκα το βράδυ κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, στο Χίλτον.

Πρόσθεσε μάλιστα, ότι είναι απολύτως βέβαιος ότι θα υπάρχει έως το Eurogroup της 20ης Μαρτίου, καθώς όπως τόνισε, το ΔΝΤ δέχεται πλέον ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό για το 2018, καθώς έχει μηδενιστεί.

Ο κορυφαίος παράγοντας σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν ενδεχομένως να συνεχισθούν και αύριο. Στο Χίλτον γίνονται εντατικές διαβουλεύσεις σε χωριστές ομάδες, οι θεσμοί μεταξύ τους και με τα αρχηγεία τους και το οικονομικό επιτελείο σε ανοιχτή γραμμή με το μέγαρο Μαξίμου.

Μετά το διάλειμμα που άρχισε στις 22.00 το βράδυ της Τρίτης, οι δύο πλευρές θα επιστρέψουν στο τραπέζι για μία, όπως όλα δείχνουν, κρίσιμη ολονυχτία με βασικό μενού μέτρα και αντίμετρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Χαστούκι» και από τη Eurostat: H Ελλάδα η μόνη χώρα της ΕΕ που παραμένει σε ύφεση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Β. Σόιμπλε: «Η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να μείνει ή όχι στο ευρώ»