• First Top Stories

    Ο Τσίπρας “ντύθηκε” ΠΑΣΟΚ και ετοιμάζει νέα… δώρα – Τι θα προσφέρει σε 500.000 οικογένειες…

    • NewsRoom


    Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση… Οι εκλογές στην Ελλάδα, πρέπει να πλησιάζουν, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την καταβολή του ειδικού βοηθήματος στους συνταξιούχους και την ανακοίνωση για την αναστολή εφαρμογής του μέτρου της αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, ετοιμάζει και άλλα… δώρα, παρά τις αντιδράσεις που υπήρξαν στην Ε.Ε. και πιο συγκεκριμένα στην Γερμανία.

    Ο πρωθυπουργός, όπως γράφτηκε στο Τύπο, φέρεται έτοιμος να ανακοινώσει τη χορήγηση επιδόματος 350 ευρώ τον μήνα σε 500.000 οικογένειες ανασφάλιστων –συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που έχουν πολύ λίγα ένσημα –, που δεν τους καλύπτει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και γενικά δεν έχουν καμία πηγή εσόδων.

    Το… νέο σε αυτή την περίπτωση είναι πως αυτό το “δώρο” έχει χρώμα… ΠΑΣΟΚ! Πιο συγκεκριμένα, ήταν πρωτοβουλία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και είχε εφαρμοστεί πιλοτικά σε 23 δήμους. Και τώρα, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, επιθυμεί να επεκταθεί σε όλη τη χώρα.

    Αξίζει να σημειωθεί πως τον Ιούνιο του 2016 ψηφίστηκε τροπολογία από την κυβέρνηση Τσίπρα για την πιλοτική χορήγηση επιδόματος στους ανασφάλιστους σε 30 δήμους. Πρόκειται για τους Δήμους Νέας Ιωνίας, Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Φυλής, Αγίων Αναργύρων (Καματερό), Αιγάλεω, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Νίκαιας – Ρέντη, Περάματος, Λαμίας, Βέροιας, Παύλου Μελά (Θεσσαλονίκη), Κιλκίς, Κατερίνης, Ρεθύμνου, Γόρτυνος, Ορεστιάδας, Καβάλας, Άρτας, Ζακύνθου, Λέσβου, Καλαμάτας, Σκιώνης, Καλύμνου, Λέρου, Τρικκαίων, Ελασσόνας, Πύργου, Αιγιαλείας και Καστοριάς και το συνολικό κόστος είναι 68 εκατ. ευρώ.

    Το συνολικό κόστος υπολογίζεται σε 900 εκατ. ευρώ… Το ερώτημα όμως είναι το εξής: Από που θα βρεθούν αυτά τα χρήματα;



    ΣΧΟΛΙΑ