• First Top Stories

    Ο Τσαβούσογλου ακυρώνει τη συμφωνία με Ελλάδα για την επανεισδοχή μεταναστών!

    • NewsRoom


    Το… χοντραίνει το “παιχνίδι” η Τουρκία μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου για τη μη έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, ως… αντίποινα, ανακοίνωσε ότι θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα που περιλαμβάνουν την ακύρωση της συμφωνίας με την Ελλάδα για την επανεισδοχή μεταναστών!

    Αυτό άλλωστε μετέδωσε το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber, επικαλούμενο δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

    Θυμίζουμε πως το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης απέστειλε και δεύτερο αίτημα έκδοσης των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, που καταζητούνται από την Άγκυρα σε σχέση με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, μετέδωσε το CNN Turk.

    To αίτημα έρχεται μόλις μία ημέρα μετά την τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου, με την οποία απορρίφθηκε το πρώτο αίτημα των τουρκικών Αρχών.

    Το αίτημα έκδοσης φαίνεται πως απορρέει από το νέο ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε χθες, ερήμην των οκτώ στρατιωτικών, δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης.

    Οι Τούρκοι, άλλωστε, από χθες έχουν δηλώσει πως θα επαναξιολογήσουν όλες τις πτυχές των διμερών σχέσεων και κατηγόρησαν την χώρα μας πως εσκεμμένα θέτει εμπόδια στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Μάλιστα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε παράνομη την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης και κατήγγειλε μάλιστα δε πως η Ελλάδα δεν έχει διώξει μέλη του PKK, που λογίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και της ακροαριστερής ομάδας DHKP-C!



    ΣΧΟΛΙΑ