Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Νέα τουρκική πρόκληση: Η Κως είναι αποστρατικοποιημένη, παράνομη η άσκηση Ελλήνων αλεξιπτωτιστών στο νησί

Χουσείν Μουφτούογλου

Χουσείν Μουφτούογλου

Προκλήσεων συνέχεια από την Τουρκία με τον εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χουσείν Μουφτούογλου να υποστηρίζει ότι η Κως είναι αποστρατιωτικοποιημένη, χαρακτηρίζοντας παράλληλα παράνομη την άσκηση Ελλήνων αλεξιπτωτιστών στο νησί.

Η δήλωση του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ, έρεχεται να συμπληρώσει τις προηγούμενες δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας Μπιναλί Γιλντιρίμ ο οποίος αμφισβήτησε την κυριότητα 130 βραχονησίδων στο Αιγαίο. Η απάντηση του εκπροσώπου έγινε όταν κλήθηκε να σχολιάσει την είδηση που μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης για άσκηση Ελλήνων αλεξιπτωτιστών στο νησί.

«Έχουμε δει τις ειδήσεις αυτές, σύμφωνα με τη με τη συμφωνία του 1947 η Κως πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένη και εκεί απαγορεύεται κάθε στρατωτική διαδικασία» είπε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ και συμπλήρωσε «είναι παράνομη αυτή η δραστηριότητα».

Κατέληξε, τέλος, ζητώντας από την Αθήνα «να μην προκαλεί ένταση να μην κάνει μονομερείς ενέργειες και να δραστηριοποιείται βάσει των διεθνών κανόνων στο Αίγαιο».

Νωρίτερα, και μετά τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου (με αφορμή τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου για το Αιγαίο), ο πρωθυπουργός της χώρας Μπιναλί Γιλντιρίμ αμφισβήτισε την κυριότητα 130 βραχονησίδων στο Αιγαίο.

Όπως μεταδίδει η Χουριέτ, ο Τουρκος πρωθυπουργός ανέφερε πως υπάρχουν 130 βραχονησίδες το καθεστώς κυριότητας των οποίων δεν είναι βέβαιο. «Εμείς απαντούμε στις προκλητικές κινήσεις που έρχονται από την άλλη πλευρά με χαμόγελο. Δεν θα πρέπει να το ερμηνεύουν λάθος αυτό», συνέχισε ο Τούρκος πρωθυπουργός απειλώντας με έμμεσο τρόπο την Αθήνα, ενώ μιλώντας πιο συγκεκριμένα εξήγησε ότι η Τουρκία «έχει τη δύναμη να απαντήσει σε κάθε εχθρική ενέργεια».

Τέλος ο κ. Γιλντιρίμ έκανε λόγο για «προβλήματα στο Αιγαίο που δεν είναι καινούργια αλλά έχουν μακρά ιστορία». Οι παραπάνω δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού έγιναν σε συζήτηση με δημοσιογράφους στην οποία έγινε αναφορά και στους 8 στρατιωτικούς που δεν εκδόθηκαν στην Τουρκία. Όπως δήλωσε μάλιστα η εξέλιξη αυτή «μας προκαλεί ενόχληση».

«Έχω στείλει επιστολή στον κ. Τσίπρα γι’ αυτό. Σε αυτήν εκφράζω εκ νέου την προσδοκία μας για την έκδοση αυτών των ανθρώπων με την επανεξέταση των σχετικών αποφάσεων στο πλαίσιο του νόμου» είπε συνέχισε ενώ διευκρίνισε ότι η επιστολή εστάλη πρόσφατα και δεν έχει λάβει ακόμα απάντηση. Τέλος, και όσον αφορά στους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, ο κ. Γιλντιρίμ κάλεσε την Ελλάδα να τους εκδώσει «όπως έκαναν οι άλλοι γείτονες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο μεγάλος πόλεμος Μυτιληναίου (Protergia) – Piguet (Elpedison) ξεκίνησε

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βασιλική Λαζαράκου: Πρέπει να παλέψουμε. Η απαισιοδοξία είναι ανώφελη

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Φρικαλέο έγκλημα στο Περιστέρι: Πυροβόλησαν στο κεφάλι τους γονείς, τραυμάτισαν τον γιο