Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Εκλογές ή δημοψήφισμα; Η απόφαση του Τσίπρα στο Πολιτικό Συμβούλιο που δείχνει το δρόμο…

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για τα… μέτρα που βρίσκονται καθ’ οδόν παρά το γεγονός πως η κυβέρνηση, δια στόματος Τζανακόπουλου, δηλώνει ότι ο κόφτης, την επέκταση του οποίου κατά ένα μόνο έτος συζητά η κυβέρνηση, δεν αποτελεί νομοθέτηση νέων μέτρων. Εξέφρασε δε τη σταθερή προσήλωση στην προσπάθεια ολοκλήρωσης της αξιολόγησης (και συμφωνίας για τα μεσοπρόθεσμα τουλάχιστον μέτρα για το χρέος) εντός του Φεβρουαρίου ώστε η χώρα να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2017. Τα πράγματα όμως, δείχνουν πως έρχονται… εκλογές και όχι δημοψήφισμα, όπως συζητείται το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ειδικότερα, σήμερα, στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ αποφασίστηκε η επανασύσταση της κυβερνητικής επιτροπής προκειμένου στα κέντρα λήψης αποφάσεων να συμμετέχουν και υπουργοί που δεν είναι μέλη του κόμματος, όπως πρωτίστως ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, αλλά και ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Τόσκας. Αναδείχθηκαν δηλαδή τα προβλήματα συντονισμού της κυβέρνησης, όπως νόμοι που ψηφίζονται και καθυστερεί η έκδοση των εφαρμοστικών διατάξεων και κυρίως η προώθηση μέτρων σε τομείς που δεν επηρεάζονται από το μνημόνιο.

Που σημαίνει πως το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να… τρέξει καταστάσεις ώστε να είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή, στην περίπτωση ενός… ατυχήματος, που είναι πολύ κοντά.

Αυτό όμως που δείχνει ξεκάθαρα πως οι πρόωρες εκλογές δεν είναι μακριά είναι η “ανακοίνωση”

της πραγματοποίησης μεγάλης συγκέντρωσης με αφορμή τα δύο χρόνια από την πρώτη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις αρχές Φεβρουαρίου (πιθανότατα το διάστημα μεταξύ 4 και 10 Φεβρουαρίου) με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα… Και την ίδια ώρα, να γίνεται επίσης γνωστό πως τα στελέχη θα πραγματοποιήσουν περιοδείες, το αναλυτικό πρόγραμμα των οποίων θα ανακοινωθεί την Πέμπτη.

Σήμερα, μάλιστα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στην Δυτική Μακεδονία, επισκεπτόμενος ορεινούς οικισμούς που ανέπτυξαν ευρυζωνικές υποδομές και δίκτυα, ενώ θα μιλήσει σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση στην Κοζάνη!

Μέσα σε όλα αυτά, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνει… μεταγραφές, παίρνοντας τον Ιάσωνα Φωτήλα στο κόμμα του και η Φώφη Γεννηματά στοχεύει στην περεταίρω αύξησης της δύναμης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ειδικότερα προ των πυλών είναι η προσχώρηση και άλλων ανεξάρτητων βουλευτών, όπως της Κατερίνας Μάρκου, η οποία είχε αποχωρήσει από το Ποτάμι ενώ οι πληροφορίες θέλουν την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να είναι σε επαφή και με άλλους ανεξάρτητους βουλευτές, όπως τον Χάρη Θεοχάρη και τον Γ. Καρρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απίστευτο video: Δείτε πώς ιερέας βάφτισε 780 μωρά σε χρόνο ρεκόρ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πού βρίσκεται σήμερα ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος; (pics)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι εργαζόμενοι στο Κτηματολόγιο “ξεσπούν” κατά ΣΥΡΙΖΑ: “Παραμύθι χωρίς τέλος!”