• First Top Stories

    Έφη Ηροδότου: Την Δευτέρα επιστρέφει στην Κύπρο η Νο1 καταζητούμενη

    Έφη Ηροδότου

    Έφη Ηροδότου


    Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για την μέχρι πρότινος Νο1 καταζητούμενη της Europol, την τριαντάχρονη πλέον Έφη Ηροδότου και τους γονείς της.

    Την Κυριακή αναμένεται στην Αθήνα κλιμάκιο αστυνομικών οι οποίοι θα συνοδεύονται από ανακριτή, προκειμένου να παραλάβουν την γυναίκα που πριν από σχεδόν δέκα χρόνια συγκλόνισε την Κύπρο, χτυπώντας με το αυτοκίνητό της τον 17χρονο τότε Αιμίλιο Ιωάννου, τον οποίο εγκατέλειψε στην συνέχεια.

    Έφη Ηροδότου

    Η υπόθεση είχε συγκλονίσει την μεγαλόνησο, όταν η Ηροδότου κατάφερε να την «γλιτώσει» ουσιαστικά, χάρη στις ισχυρές γνωριμίες του πατέρα της.

    Το δικαστήριο πρωτόδικα την καταδίκασε σε τρεις μήνες φυλάκιση με αναστολή και στέρηση του διπλώματος οδήγησης για δύο χρόνια, όμως η οικογένεια του νεαρού Αιμίλιου, δεν παράτησε την υπόθεση.

    Όπως έγινε γνωστό αργότερα, στοιχεία παραποιήθηκαν, μάρτυρες ψευδομαρτύρησαν και δικαστικοί λειτουργοί ελέγχθηκαν για την υπόθεση Ηροδότου.

    Η νεαρή κοπέλα μόλις κατάλαβε ότι στην νέα δίκη δεν θα γλίτωνε μια βαριά καταδίκη, προτίμησε να φύγει νύχτα από την Κύπρο μαζί με τους γονείς της για άγνωστο προορισμό.

    Έκτοτε και μέχρι τις αρχές του μήνα ήταν φυγόδικη, αλλά και η Νο1 πλέον καταζητούμενη στην λίστα της Europol, η οποία την αναζητούσε.

    Οι σκόρπιες πληροφορίες εικάζουν ότι αρχικά η οικογένεια έμεινε στην Αγγλία με πλαστά διαβατήρια και ταυτότητες, ενώ αργότερα επέλεξαν να έρθουν στην Ελλάδα.

    Συνελήφθησαν μετά από πληροφόρηση που παρείχαν οι Κυπριακές αρχές στις Ελληνικές στη Νέα Ιωνία και έκτοτε κρατούνται στο τμήμα της Interpol που εδρεύει στο κτήριο του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως στην λεωφόρο Κατεχάκη.

    Έφη ΗροδότουΗ Ηροδότου σύμφωνα με όσα διαρρέουν και ενώ αρχικά ήταν ψύχραιμη λέγοντας στους αστυνομικούς ότι δεν ήξερε πως ήταν η Νο1 καταζητούμενη, τις τελευταίες η μέρες εμφανίζεται με κακή ψυχολογία.

    Αυτό λένε οι καλά γνωρίζοντες είναι απόρροια της ανησυχίας της, για την «υποδοχή» που της ετοιμάζουν τα ΜΜΕ στην Κύπρο την Δευτέρα.

    Η οικογένεια Ιωάννου παραμένει ψύχραιμη και το μόνο που επιθυμεί είναι να αποδοθεί επιτέλους δικαιοσύνη για να γαληνέψει η ψυχή τους μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια και να δικαιωθεί ο Αιμίλιος.

    Ένα παιδί, που η μοίρα του θέλησε να βρεθεί εκείνο το παγωμένο πρωινό του Δεκέμβρη, κάτω από τις ρόδες του αυτοκινήτου που οδηγούσε η μεθυσμένη Έφη Ηροδότου.

    Αυτή, που τον άφησε να σβήσει στην άσφαλτο της λεωφόρου Κυπριανού προσπαθώντας να διαφύγει της σύλληψης και των ευθυνών της για το τροχαίο, αφού εκτός των άλλων είχε παραβιάσει και το κόκκινο φανάρι.

    Την Δευτέρα το πρωί και μετά τις απαραίτητες διατυπώσεις μεταξύ των αρμοδίων αρχών, επιστρέφει πλέον στην Κύπρο για να της απαγγελθούν κατηγορίες σε μια υπόθεση που ήρθε να ξυπνήσει πάλι μνήμες θλίψης και συναισθήματα χαρμολύπης για την σύλληψή της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ, Μητσοτάκης – Τσίπρας: Τα “αυτογκόλ”, το “ταβάνι” και ο Κήρυκας Χανίων!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι: Πού βρίσκονται σήμερα οι πρωταγωνιστές της σειράς;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πρώτη ποινική δίωξη στον Σώρρα – Στο εδώλιο για ρατσιστικές δηλώσεις!



    ΣΧΟΛΙΑ