Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Με 10,2% προηγείται η Νέα Δημοκρατία (upd)

Προβάδισμα 10,2 μονάδων δίνει στη Νέα Δημοκρατία επί του ΣΥΡΙΖΑ δίνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ποσοστό 25,8% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με ποσοστό 15,6%.

Με αναγωγή στα έγκυρα η διαφορά των δύο κομμάτων εκτοξεύεται στο 14,6%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται ο … «κανένας» με ποσοστό 46%. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 21%  του κ. Τσίπρα, που συγκεντρώνει ποσοστό 12%.

Οι πολίτες κρίνουν αρνητικά την πορεία της κυβέρνησης σε ποσοστό 81%, ενώ μόλις 17% έχει θετική γνώμη για αυτή. Μάλιστα, μεταξύ άλλων, το 67% των πολιτών θεωρεί αρνητικά την απόφαση της κυβέρνησης για δημοψήφισμα το 2015, ενώ το 68% χαρακτηρίζει αρνητικά την διαπραγμάτευση του Τσίπρα με τους δανειστές που οδήγησε στο 4ο μνημόνιο. To 67% των πολιτών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση θεωρεί πως η κυβέρνηση θα πάει χειρότερα όσο περνά ο καιρός.

Το ευρώ συνεχίζει να θεωρείται προτιμότερο νόμισμα σε σχέση με τη δραχμή από την πλειοψηφία των πολιτών (64%), ωστόσο περίπου ένας στους τρεις επιθυμεί πλέον την επιστροφή στη δραχμή (31%).

Μάλιστα ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, 4 στους 10 επιθυμούν την επιστροφή στη δραχμή, ενώ 1 στους 2 ψηφοφόρους των ΑΝΕΛ υποστηρίζει της έξοδο από το ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Δραματικές εξελίξεις στα Ελληνικά ομόλογα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στάζει φαρμάκι ο Σόιμπλε: Λεφτά τέλος για την Ελλάδα αν δεν κλείσει η αξιολόγηση

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΣΟΚ: Σχεδιάζουν υπερ-φόρο που θα επιβαρύνει από ακίνητα και ΙΧ μέχρι… έπιπλα!