Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Απίστευτη… απάντηση του ελληνικού ΓΕΕΘΑ στην τουρκική πρόκληση: «Περιστατικό Παραβίασης ΕΧΥ στην Περιοχή των Ιμίων…»

Πέρασαν αρκετές ώρες για να απαντήσει το ελληνικό ΓΕΕΘΑ στις προκλήσεις των Τούρκων στα Ίμια. Και αντί να υπάρξει μια “απάντηση” που σαφώς θα «ακουγόταν» στη γείτονα χώρα, η ανακοίνωση είχε ως τίτλο το… εξής: «Περιστατικό Παραβίασης ΕΧΥ στην Περιοχή των Ιμίων»… Σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, την ώρα που οι Τούρκοι «πανηγυρίζουν» και δημοσιεύουν ακόμα και σχετικά βίντεο με τα γέλια των Τούρκων επιτελαρχών, στην Ελλάδα φτάνει μια… ανακοίνωση – χάδι για όσα συνέβησαν, παραμονή της επετείου των Ιμίων!

Διαβάστε την… ανακοίνωση: «Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, μία πυραυλάκατος του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, και δύο λέμβοι μεταφοράς ειδικών δυνάμεων οι οποίες την συνόδευαν, προσέγγισαν περί ώρας 1100 το συγκρότημα των ν. Ιμίων, όπου και παρέμειναν επί περίπου 7 λεπτά στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, παραβιάζοντας κατά την κίνηση τους τα ελληνικά χωρικά ύδατα (ΕΧΥ).

Από ελληνικής πλευράς, στην ως άνω θαλάσσια περιοχή, υπήρχαν σκάφη του Λιμενικού Σώματος καθώς και Κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία και παρακολουθούσαν συνεχώς την κίνηση των τουρκικών σκαφών.

Με την είσοδο των τουρκικών σκαφών στα ΕΧΥ αναλήφθηκαν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες ειδοποίησης απομάκρυνσης τους.

Τα τουρκικά σκάφη, ακολούθως, απομακρύνθηκαν με προορισμό το λιμάνι της Αλικαρνασσού».

Αυτά…