Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Πόλεμος στη δικαιοσύνη και πυρά δικαστών: “Μη γίνετε θυσία στο βωμό παροδικών επιδιώξεων και σκοπιμοτήτων”

Βασιλική Θάνου

Βασιλική Θάνου, πρώην Πρὀεδρος Αρείου Πάγου και τεώς πρόεδρος Επιτροπής Ανταγωνισμού

Κάλεσμα σε δικαστές και εισαγγελείς να μην προσχωρήσουν στη νεοϊδρυθείσα δικαστική Ένωση απευθύνουν 4 πρώην πρόεδροι των παλιών δικαστικών ενώσεων. “Μη γίνετε θυσία στο βωμό παροδικών επιδιώξεων και σκοπιμοτήτων” τονίζουν στην ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωσή τους για τους “εμπνευστές” της νέας ένωσης.

“Η ισχύς εν τη ενώσει. Μόνο βλαπτικός μπορεί να είναι ο κατακερματισμός του κλάδου”, αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι υπογράφοντες Χαράλαμπος Αθανασίου, Δημήτρης Κυριτσάκης, Κωνσταντίνος Λυμπερόπουλος (πρώην πρόεδροι της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων) και Βασίλειος Μαρκής (πρώην πρόεδρος της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος).

Οι πρώην ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί εξαπολύουν επίθεση στους ιδρυτές της Ένωσης Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστών και Εισαγγελέων, με πρώτη υπογράφουσα του καταστατικού την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου.

“Θλίψη, ανησυχία για την ενότητα και περαιτέρω πορεία του δικαστικού και εισαγγελικού κλάδου και προβληματισμό για τη σκοπιμότητα και τους στόχους αυτού του εγχειρήματος προκαλεί η ίδρυση της νέας Ένωσης”, τονίζουν στην ανακοίνωση τους και συνεχίζουν: “Υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους που προτίθενται να στελεχώσουν την υπό ίδρυση φερόμενη ένωση ότι η βασική αρχή ‘η ισχύς εν τη ενώσει’ τηρήθηκε ως κόρη οφθαλμού κατά το παρελθόν. Και ήταν αυτή που έφερε την Πολιτεία πλησίστια στα αιτήματα του κλάδου και την οδήγησαν να αποδεχτεί την οικονομική και θεσμική αναβάθμισή του”.

Τα θέματα και τα προβλήματα του κλάδου είναι ίδια, ανεξάρτητα του βαθμού δικαστών και εισαγγελέων, υπογραμμίζουν οι 4 πρώην πρόεδροι, παραθέτοντας σειρά θεμάτων που απασχολούν τους δικαστικούς λειτουργούς.

“Ο κατακερματισμός και η διαίρεση του κλάδου μόνο βλαπτική για τους ταγούς της απονομής της Δικαιοσύνης θα είναι. Ενδεχομένως όμως να αποτελέσει και θρυαλλίδα διάσπασης και για άλλους βαθμούς δικαιοδοσίας”, τονίζουν και καταλήγουν την ανακοίνωσή τους υπενθυμίζοντας ανάλογες κινήσεις του παρελθόντος που απέτυχαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απόφαση Αρείου Πάγου: Δεν εκδίδεται ο εφοπλιστής Γιάννης Καραγιώργης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πόλεμος Αλαφούζου – Παπαδόπουλου: Ο Παναθηναϊκός ζητά άμεσα τα 6,5 εκατ. που χρωστά η NOVA στις ομάδες

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μάριο Ντράγκι: Χρειάζεται μια μόνιμη λύση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους