• First Top Stories

    Ποια είναι η γυναίκα που μισούν όλοι οι Έλληνες τραπεζίτες

    gladiator


    Έξαλλοι με την Ντανιέλ Νουί είναι οι Έλληνες τραπεζίτες που βλέπουν τον περίφημο ευρωπαϊκό εποπτικό μηχανισμό να δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει. Η παρατεταμένη διοικητική αβεβαιότητα στην Τράπεζα Πειραιώς αλλά και η παρούσα διοικητική κρίση στην Εθνική Τράπεζα έχει την αφετηρία της στη αδυναμία του SSM να λειτουργήσει αποτελεσματικά ως επόπτης.

    Μόνο μέλημα του SSM και της Ντανιέλ Νουί είναι να τηρήσει τυπολατρικά τις λεπτομέρειες, χάνοντας τη μεγάλη εικόνα, λένε στο mononews υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη ενώ επισημαίνουν και το αυστηρό ύφος με το οποίο τα κλιμάκια του SSM, ακόμη και χαμηλόβαθμα, αντιμετωπίζουν το εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

    Πρόκειται για το ύφος που η ίδια η Ντανιέλ Νουί επιφυλάσσει για τους επικεφαλής των ελληνικών τραπεζών όταν απευθύνει τις συστάσεις της, την ίδια στιγμή που δείχνει χαρακτηριστική ολιγωρία στην αντιμετώπιση του προβλήματος της Πειραιώς όπου ένας μέτοχος εμποδίζει τη διοικητική λύση στην τράπεζα.

    Και στην Εθνική Τράπεζα, αφετηρία της κρίσης είναι ο νόμος για τις τραπεζικές διοικήσεις. Το πλαίσιο που έθεσε ο νόμος έχει περιπλέξει μια απλή διαδικασία, όπως η επιλογή μελών στο δ.σ., προκαλώντας εκνευρισμό και παρεξηγήσεις εκ του μη όντος.

    Ο νόμος που επιβλήθηκε από τους δανειστές και ψηφίστηκε πάντως από την κυβέρνηση χωρίς καμία αντίρρηση ένα χρόνο πριν, φάνηκε στην πορεία ότι «παραδίδει» το τιμόνι των τραπεζών σε ξένους αφού σε βασικές επιτροπές επικεφαλής μπορούσαν να είναι τα νεοεκλεγέντα μέλη και πάντως όχι Έλληνες.

    Το πλαίσιο που θεσπίστηκε, αποτύπωνε την απαξίωση των Ευρωπαίων προς τους έλληνες τραπεζίτες, επισημαίνει με πικρία στο mononews, εις εκ των κορυφαίων παραγόντων της αγοράς.

    Τα κριτήρια που θεσπίστηκαν οδηγούσαν στην επιλογή ξένων με μηδενική σχέση με την αγορά και τις ιδιαιτερότητές της. Είναι ενδεικτικό ότι τα νέα μέλη των δ.σ. αλλά και του ΤΧΣ επισκέπτονται την Ελλάδα μία φορά το μήνα για να … κάνουν το καθήκον τους στις συνεδριάσεις.

    Η εκκρεμότητα στην Πειραιώς και η παρούσα κρίση στην Εθνική βαρύνουν την ίδια την Ντανιέλ Νουί, λένε τραπεζίτες, καταλογίζοντας στη σιδηρά κυρία του SSM, ότι δεν παρεμβαίνει εγκαίρως και αφήνει το σύστημα σε παράλυση.

    Την ίδια στιγμή μάλιστα που ο τραπεζικός κλάδος έχει ενώπιόν του τη δοκιμασία των κόκκινων δανείων με τους στόχους που ο ίδιος ο SSM έχει θέσει αλλά και την πρόκληση να στηρίξει την ανάκαμψη της οικονομίας, κάτι που είναι αδύνατον υπό τις παρούσες συνθήκες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ραγδαίες εξελίξεις. Aπό το Μ. Μαξίμου ο Τσίπρας λέει σε όλους: Λήξτε το θέμα της Εθνικής Τράπεζας άμεσα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λ. Φραγκιαδάκης: Κρίσιμη παρέμβαση μέσω του mononews του αφεντικού της ΕΤΕ για το θέμα της εκλογής προέδρου στην Εθνική

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews. Δίνουμε 5 δωροεπιταγές από τα Attica αξίας 1.000 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ