• First Top Stories

    Φωτιά στο twitter μετά την απόφαση του ΣτΕ με το #pappa_paraitisou

    • NewsRoom


    Δεν ήθελε πολύ και η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε ότι δεν πάσχουν νομικά οι προσφυγές των καναλιών κατά του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, έγινε viral στο Twitter, με τους χρήστες να ζητούν την παραίτηση του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά.

    Το hashtag #pappa_paraitisou μετρά ήδη εκατοντάδες tweets και φυσικά τα περισσότερα από αυτά είναι απολαυστικά.  Την απόφαση του ΣτΕ επιδοκίμασε, μέσω του Twitter, και ο αντιπρόεδος της Ν.Δ, Άδωνις Γεωργιάδης, γράφοντας: «Κέρδισε η Δημοκρατία!!! Μπράβο στους γενναίους Δικαστές του ΣτΕ που δεν υπέκυψαν στον εκβιασμό αυτής της άθλιας Κυβερνήσεως».

    Τι σημαίνει η απόφαση του ΣτΕ

    Με απλά λόγια το ΣτΕ έκρινε ότι δεν πάσχουν νομικά οι προσφυγές των Καναλιών για τον νόμο Παππά. Όμως και αυτό είναι το σημαντικό η συνταγματικότητα του νόμου που είναι και το ζητούμενο θα κριθεί σε επόμενες συνεδριάσεις.  Βέβαια και είναι μείζον να ειπωθεί ότι η τωρινή απόφαση του ΣτΕ δεν το δεσμεύει σε μελλοντικές του αποφάσεις. Δηλαδή μπορεί πράγματι να κρίνει ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός μπορεί όμως να κρίνει ότι είναι σύμφωνα με το Σύνταγμα. Αυτό θα αποφασιστεί σε επόμενες συνεδριάσεις. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια πρώτη νίκη των καναλαρχών. Εάν κριθεί αντισυνταγματικός τότε ο νόμος Παππά δεν ισχύει.

    https://twitter.com/GVeltsi/status/788476457014165504



    ΣΧΟΛΙΑ