Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Ποιος τέως επιχειρηματίας “πιστόλιασε” μετά τις τράπεζες και τον χωρικό που του τάιζε τις κότες 

the wise man

the wise man

Ο εκτιμητής της τράπεζας μόλις έχει γυρίσει στην βάση του στην Αθήνα , από ένα χωριό στην Πελοπόννησο. Είχε πεταχτεί για να δει ένα σπιτάκι τέως επιχειρηματία που επρόκειτο να κατασχέσει η τράπεζα. Ο επιχειρηματίας έχει αφήσει χρέη στην τράπεζα (όπως και άλλες δυο τράπεζες) πολλά εκατομμύρια ευρώ. Ο άνθρωπος της τράπεζας έμεινε με το στόμα ανοιχτό. Τα χαρτιά έλεγαν για ένα σπίτι των 120 τμ και εκείνος είδε ένα κάστρο πέριξ των 800 τμ. Το κάστρο είχε χτιστεί έξω από το χωριό μέσα στο δάσος. Ίσως το ωραιότερο σπίτι που έχει δει στην ζωή του. Φυσικά απόρησε πως ένα τέτοιο mansion έλαβε άδεια να χτιστεί…Αλλά αυτό είναι μια άλλη υπόθεση…

Εκεί λοιπόν που έβλεπε το σπίτι και κατέγραφε , είχε μια απρόσμενη συνάντηση. Έναν χωρικό ο οποίος φρόντιζε τις κότες του τέως επιχειρηματία. Αφού συστήθηκαν ο χωρικός του είπε: “Εάν τον δεις πες του να μου πληρώσει τις τροφές που δίνω στα κοτόπουλα. Έχει να με πληρώσει μήνες.”

Την επόμενη ημέρα η τράπεζα κάλεσε τον τέως επιχειρηματία να συζητήσουν για το σπιτάκι στο δάσος.

Εκείνος με ένα σακίδιο στην πλάτη και με ύφος 1000 καρδιναλίων μπαίνει  μέσα στο γραφείο και ξεκινάει η κουβέντα για το σπίτι.

Εκείνος αγριεμένος  ρωτάει: Μα τι σας αρέσει από αυτό το σπιτάκι των 120 τμ; Και φυσικά του απαντάνε: Τα υπόλοιπα 700 τμ τα ξέχασες;

Α… πριν πάει στην τράπεζα ο τέως επιχειρηματίας είχε συναντήσει τον υπουργό Επικρατείας κ. Αλέκο Φλαμπουράρη και τον είχε παρακαλέσει να παρέμβει  για να έχει ο ίδιος (ο επιχειρηματίας) την καλύτερη αντιμετώπιση….

Με νέο μοντέλο χρέωσης η Αττική Οδός …από το 2024

Και όμως! Στην Αττική Οδό θα εφαρμοστούν νέα ελαφρώς μειωμένα διόδια όταν λήξει η σύμβαση παραχώρησης, το 2024, ενώ θεωρείται σίγουρο πως θα εφαρμοστεί κλιμακωτή χρέωση. Ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης είναι πολύ προσεκτικός στις διατυπώσεις του όταν αναφέρεται στον συγκεκριμένο οδικό άξονα γιατί όπως λέει “άλλο ο αστικός αυτοκινητόδρομος και άλλο οι εθνικές οδοί”.

Πως μεταφράζονται οι δηλώσεις του υπουργού; Πως σε έναν αστικό αυτοκινητόδρομο δε μπορείς να κατεβάσεις πολύ τα διόδια γιατί θα τον χρησιμοποιήσουν περισσότεροι με αποτέλεσμα να υπάρξει κυκλοφοριακή συμφόρηση. Οπότε δεν θα είναι αυτοκινητόδρομος ταχείας κυκλοφορίας, αλλά ένας ακόμα πηγμένος δρόμος του Λεκανοπεδίου.

Ομως, όπως πληροφορείται ο ταπεινός αρθρογράφος, οι κοινοτικές οδηγίες επιβάλλουν τη μείωση των διοδίων στην Αττική Οδό μετά τη λήξη της σύμβασης.

Η μείωση μπορεί, όμως να μην αφορά ολόκληρο το εικοσιτετράωρο!

Στις ώρες αιχμής μπορεί τα διόδια να εξακολουθούν  να κοστίζουν  2,80 ευρώ ή λίγο χαμηλότερα.

Μπορεί, όμως, να είναι το μισό (1,40 ευρώ) τις νυχτερινές ώρες που δεν υπάρχει μεγάλη κίνηση στους δρόμους! Πρόκειται για σενάρια, που βασίζονται, όμως, και στις απαιτήσεις των κοινοτικών οδηγιών. Λίγα χρόνια υπομονή λοιπόν!

Φόρους εμείς, αρπαχτές αυτοί

Για να πάρετε μια ιδέα της δράσης και του θράσους των κυκλωμάτων που λυμαίνονται το κρατικό ταμείο, στην υγεία των κορόιδων που πληρώνουν φόρους, θα σας περιγράψουμε τι συνέβη το Σάββατο στον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα.

Σε έναν τόσο πολυσύχναστο σταθμό κάποιοι κατάφεραν να προκαλέσουν δολιοφθορές σε όλα τα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης ηλεκτρονικών εισιτηρίων! Σε όλα!

Με σιλικόνη και άλλα υλικά είχαν κλείσει τις υποδοχές για τα χρήματα, τις κάρτες, κ.λπ.

Το πρόβλημα διορθώθηκε κυριακάτικα, αλλά είναι ενδεικτικό της μάχης που δίνουν οι επιτήδειοι ώστε να συνεχίσει η φάμπρικα με τα πλαστά χάρτινα εισιτήρια.

Ενάμισι χιλιόμετρο πιο κάτω, στο υπουργείο Πολιτισμού, η κα Κονιόρδου σφυρίζει αδιάφορα παρά την ομοβροντία καταγγελιών και δημοσιευμάτων για τη δράση του Ταμείου Αλληλοβηθείας Υπαλλήλων το οποίο χρηματοδοτείται αφειδώς από το ΤΑΠΑ.

Το τελευταίο συγκεντρώνει τα έσοδα από τους αρχαιολογικούς χώρους, κλπ, στην ελληνική επικράτεια, με εξίσου αδιαφανή τρόπο αφού ηλεκτρονικά συστήματα δεν υπάρχουν σε πολλά σημεία.

Μιλάμε για εκατομμύρια που περνούν πάνω από τα κεφάλια των συνεπών φορολογουμένων που μέχρι το τέλος Νοεμβρίου καλούνται να πληρώσουν την τρίτη δόση για το 2016.

Στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση (τμήμα της οποίας εξέθρεψε για χρόνια αυτά τα κυκλώματα) ασχολούνται με άλλα “καυτά ζητήματα”, όπως η διακίνηση ψηφοδελτίων ενόψει εκλογών στην κεντροαριστερά.

Η αποχή των συμβολαιογράφων, οι διεκδικήσεις και το αυτονόητο

Μέγα θόρυβο που έφτασε μέχρι τη συνεδρίαση του Eurogroup προκάλεσε η χθεσινή ανακοίνωση των συμβολαιογράφων για αποχή από τους πλειστηριασμούς μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου! Υπήρξε παρέμβαση του επικεφαλής της ΕΚΤ Μ. Ντράγκι, ανακοίνωση της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών, κ.α. καθώς η έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών είναι βασικό προαπαιτούμενο της τρίτης αξιολόγησης.

Όποιος διαβάσει την ανακοίνωση των συμβολαιογράφων δυσκολεύεται, πάντως, να καταλάβει ποιες από τις διεκδικήσεις τους είναι συντεχνιακές και ποιες συνδέονται με αυτονόητες απαιτήσεις.

Για παράδειγμα, έχουν δίκιο όταν ζητούν “να αυστηροποιηθεί το νομικό πλαίσιο και η ποινική αντιμετώπιση όσων επιτίθενται και προπηλακίζουν συναδέλφους κατά τη διενέργεια των πλειστηριασμών ή στα γραφεία τους”. Δεν γνωρίζουμε, όμως, αν έχουν δίκιο όταν ζητούν να μη γίνεται ηλεκτρονικά η ταυτοποίηση των υποψηφίων πλειοδοτών, με χρήση των στοιχείων του TAXIS, αλλά να γίνεται με αυτοπρόσωπη παρουσία (ή του δικηγόρου τους) σε γραφείο συμβολαιογράφου.

Από τη χθεσινή ανακοίνωση της ΕΕΤ φαίνεται πόσο σοβαρό πρόβλημα δημιουργεί η αποχή στις τράπεζες.