Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Τα πάνω-κάτω στις Πανελλαδικές: Δυνατότητα εξέτασης τώρα και σε 5ο μάθημα – Έντονες αντιδράσεις

Πανελλαδικές εξετάσεις

Την δυνατότητα στους υποψηφίους των φετινών πανελλαδικών να εξεταστούν και σε πέμπτο μάθημα δίνει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή το υπουργείο Παιδείας, έπειτα από τη σύγχυση που προκλήθηκε με την μείωση έως και 21% των θέσεων στις σχολές υψηλής ζήτησης.

Οι μαθητές θα μπορούν από την εβδομάδα που ξεκινά να ανοίξουν ξανά την αίτηση-δήλωση για τη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2017, προσθέτοντας το 5ο εξεταζόμενο μάθημα που επιθυμούν.

Ωστόσο, το «δώρο» θεωρείται πως θα έχει μικρή επίπτωση για τους περισσότερους, καθώς είναι σχεδόν αδύνατον να μπορέσουν οι υποψήφιοι να προετοιμαστούν κατάλληλα μέσα σε ένα δίμηνο για ένα επιπλέον μάθημα.

Ήδη αρκετές είναι οι αντιδράσεις, με πολλούς γονείς να καλούν τον πρωθυπουργό να παρέμβει. Η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδας κάνει λόγο, μάλιστα, για εμπαιγμό 90.000 υποψηφίων και για απίστευτη προχειρότητα του υπουργείου.

Μετά τις αντιδράσεις, το υπουργείο διευκρίνισε ότι το θέμα τελεί υπό εξέταση και δεν υπάρχει οριστική απόφαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τι προέβλεπε η συμφωνία για τις συντάξεις που κόντεψε να τινάξει στον αέρα τη διαπραγμάτευση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θεόδωρος Φέσσας: Το ανθρώπινο δυναμικό πολύτιμο κεφάλαιο για κάθε επιχείρηση