• First Top Stories

    Προβάδισμα 11,2 μονάδων για τη ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση – Ποιον θεωρούν οι πολίτες χειρότερο υπουργό

    • NewsRoom
    δημοσκόπηση


    Προβάδισμα 11,2 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της Interview για τη «ΒΕΡΓΙΝΑ TV”.

    Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας η ΝΔ προηγείται στην πρόθεση ψήφου  αγγίζοντας το 29,5% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με  18,3%. Τα υπόλοιπα κόμματα λαμβάνουν: ΚΚΕ 6,1%, Χ.Α. 6,0%, ΔΗΣΥ 5,1%, Ένωση Κεντρώων 2,7%, ΠΟΤΑΜΙ και ΑΝΕΛ από 2% και ΛΑΕ 1,0%. Στο 15,2% φτάνει το ποσοστό των αναποφάσιστων.

    Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στην ερώτηση «αν αύριο είχαμε εκλογές ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κέρδιζε», οι πολίτες στο συντριπτικό ποσοστό του 66% απαντούν «Η ΝΔ».

    Την ίδια ώρα η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ποσοστό 40% ενώ τον Αλέξη Τσίπρα εμπιστεύεται το 17%.

    Πρώτη φορά αποτυπώνεται σε πανελλαδική δημοσκόπηση η γνώμη που έχουν οι πολίτες για πρόσωπα της κυβέρνησης αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Ανάμεσα στα κυβερνητικά στελέχη, ο Πάνος Σκουρλέτης συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη αρνητική αξιολόγηση που φτάνει το 70,1% ενώ και το 52,9% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, τον αξιολογεί αρνητικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του καναλιού.

    Κάπως καλύτερα φαίνεται πως «τα πηγαίνει» στην κρίση των πολιτών ο Νίκος Παππάς με 61,8% αρνητικές αξιολογήσεις αλλά και 25% θετικές, ενώ στους ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος οι αρνητικές ψήφοι του υπουργού ψηφιακής πολιτικής αγγίζουν το 48,8%.

    Αξιοσημείωτα και τα ποσοστά του Ευκλείδη Τσακαλώτου που παρά την κομβική του θέση αξιολογείται θετικά σε ποσοστό 38,8% και αρνητικά σε ποσοστό 46,5% ενώ φαίνεται ότι διατηρεί υψηλά θετικά ποσοστά στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

    Όσον αφορά στα στελέχη της ΝΔ, ο Κωστής Χατζηδάκης , ο Νίκος Δένδιας και ο Άδωνης Γεωργιάδης συγκεντρώνουν τις περισσότερες θετικές αξιολογήσεις με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη να έχει τα μεγαλύτερα αρνητικά ποσοστά ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (80,4%) και τα μεγαλύτερα θετικά ποσοστά στους ψηφοφόρους της ΝΔ (70,8%).



    ΣΧΟΛΙΑ