• First Top Stories

    Πώς είπατε; Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για το χρέος; Όχι, δεν θα πάρουμε

    Βούλα Κεχαγιά

    Βούλα Κεχαγιά. Δημοσιογράφος


    Πώς είπατε; Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για το χρέος; Όχι δεν θα πάρουμε, τουλάχιστον σ’ αυτήν την φάση… Αυτό είναι το νόημα της απάντησης που δίνουν κυβερνητικά στελέχη στην πιθανότητα να αναλάβει ο Αλέξης Τσίπρας πρωτοβουλία και να συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το χρέος υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Η σχετική συζήτηση άνοιξε την προηγούμενη εβδομάδα όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας από το βήμα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος στην Θεσσαλονίκη μίλησε με μετριοπάθεια για την υπόθεση του χρέους αφήνοντας να εννοηθεί ότι χρειάζεται μία συνολικότερη συναίνεση στην προσπάθειά διευθέτησής του.

    Η κυβέρνηση καλωσόρισε την θετική αντίδραση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας αλλά πέραν τούτου ουδέν. Άλλωστε με θετικά σχόλια υποδέχτηκε μέσω δηλώσεων στελεχών της πχ του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά και την πρωτοβουλία της Φώφης Γεννηματά να αποστείλει επιστολή στους Eυρωπαίους σοσιαλιστές ζητώντας τους να στηρίξουν την προσπάθεια της χώρας για διευθέτηση του χρέους της με μία ικανοποιητική λύση.

    Εξ αρχής κυβερνητικοί κύκλοι τόνιζαν πως είναι θετικό το γεγονός πως οι πολιτικές δυνάμεις δείχνουν να κατανοούν την σοβαρότητα της υπόθεσης του χρέους διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση δεν θα προκαλέσει κάποιο συμβούλιο αρχηγών.

    Το θέμα άνοιξε και πάλι όμως με αφορμή δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη ο οποίος μιλώντας στο ραδιόφωνο 247 κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να σηκώσει το τηλέφωνο να μιλήσει στους Μέρκελ και Σόιμπλε και ακολούθως μετά να πάρει σειρά συμβούλιο αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Κυβερνητικές πηγές δεν θέλησαν να «αδειάσουν» τον ευρωβουλευτή του κόμματος, ωστόσο έσπευσαν να πάρουν αποστάσεις από την θέση του σχολιάζοντας ότι η μάχη για το χρέος είναι μεν εθνικού χαρακτήρα αλλά σ’ αυτήν την φάση δεν υπάρχει πρόθεση για συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

    Οι ίδιες πηγές έλεγαν στο mononews.gr ότι οι πολιτικές δυνάμεις που τώρα μπορεί να ζητούν σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών πριν από λίγο καιρό μιλούσαν για βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το τελευταίο “δώρο” του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη σε Τσίπρα και Κυριάκο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πιέζεται η ελληνική κυβέρνηση με το χρέος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εurobank: Δεν επαρκούν τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους



    ΣΧΟΛΙΑ