• First Top Stories

    Η …νέα στρατηγική Μητσοτάκη

    • NewsRoom
    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Η χθεσινή δήλωση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με το ταξίδι του πρωθυπουργό στην Ουάσιγκτον περιέχει πολλά μηνύματα. Η συγκεκριμένη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελεί τα …εγκαίνια μιας νέας στρατηγικής που χτίζεται από τον πρόεδρο της κεντροδεξιάς παράταξης στην προσπάθεια να …οικοδομήσει το ηγετικό προφίλ του.

    Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ στη δήλωσή του σημείωσε “ησυγκυρία, σε συνδυασμό με τα μεγάλα προβλήματα στις σχέσεις Η.Π.Α. – Τουρκίας αναβαθμίζει ουσιαστικά τη διαπραγματευτική θέση της Πατρίδας μας. Για αυτόν τον λόγο, όμως, προσφέρεται στον κ. Τσίπρα μια μοναδική ευκαιρία: Να διασφαλίσει μια επωφελή συμφωνία μακράς πνοής για τη βάση της Σούδας και την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας, που θα αναγνωρίζει εμπράκτως τον περιφερειακό ρόλο της Ελλάδας. Όχι μια οποιαδήποτε συμφωνία, αλλά μια συμφωνία εθνικά ωφέλιμη. Να διαμορφώσει έναν οδικό χάρτη στρατηγικής σχέσης σε όλους τους τομείς ελληνικού ενδιαφέροντος. Με έμφαση στην προσέλκυση συγκεκριμένων επενδύσεων για την ανάκαμψη της οικονομίας μας. Και βέβαια να επιτύχει συγκεκριμένες δεσμεύσεις της αμερικανικής ηγεσίας για τα εθνικά μας ζητήματα που αφορούν την Τουρκία, το Κυπριακό, τα Σκόπια, το μεταναστευτικό”.

    Στην ουσία ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε τους στόχους τους οποίος θα πρέπει να επιτύχει και τα οφέλη για τη χώρα μας που θα πρέπει να έχει ο Αλέξης Τσίπρας στις …βαλίτσες του γυρίζοντας από το ταξίδι του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Σύμφωνα με πηγές της Πειραιώς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να δείξει μέσω της δημόσιας δήλωσής του ότι στέκεται στο πλευρό της ελληνικής κυβέρνησης στην προσπάθεια της να επιτύχει στην Ουάσιγκτον επωφελής συμφωνίες προς όφέλος του εθνικοπυ συμφέροντος.

    Παράλληλα, έστειλε το μήνυμα πως στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το συγκεκριμένο τάξιδι αποτελεί ορόσημο για την χώρα μας και είναι έτοιμο να αποδομήσει την επικοινωνιακή στρατηγική της κυβέρνησης στην περιπτωση που οι προσδοκίες που έχει μέχρι στιγμής καλλιεργήσει το κυβερνητικό στρατόπεδο αποδειχθούν …φρούδες. Πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας στο mononews.gr σημείωναν με νόημα ότι ” διαχρονικά τα ταξίδια των Ελλήνων πρωθυπουργών στην Ουάσιγκτον ήταν πάντοτε ιδιαιτέρως σημαντικά, κυρίως για τα εθνικά μας θέματα”.

    Από την άλλη, ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου των Παναγιώτη Λιαργκόβα και Χρήστο Παπαγεωργίου, «Το ευρωπαϊκό φαινόμενο: Η ενοποίηση και οι προσπάθειες υλοποίησης της ιδέας», έδωσε μια …γεύση από τα όσα θα τονίσει τόσο κατά την τοποθέτηση του στη Σύνοδο του ΕΛΚ την ερχόμενη Πέμπτη όσο και τα όσα θα πει στις κατ’ ιδίαν συνατήσεις που θα πραγματοποιήσει με ευρωπαίους αξιωματούχους.

    Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του “την ώρα που όλη η Ευρώπη καταλάβαινε την ανάγκη χαλάρωσης της λιτότητας, η σημερινή Κυβέρνηση με την ανεύθυνη τακτική της όχι μόνο έβλαψε τη χώρα, αλλά έχασε την ευκαιρία βελτίωσης των δημοσιονομικών μας στόχων, εγκλωβίζοντας την Ελλάδα σε μακρά λιτότητα για πολλά ακόμα χρόνια”.

    Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της ΝΔ θα προσπάθησει το επόεμνο διήμερο να κάνει πιο αισθητή την παρουσία του τόσο τη δική του όσο και του κόμματος του στα ευρωπαϊκά κέντρα των αποφάσεων. Ακόμη, οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι το κόμμα της ΝΔ έχει αποδείξει ότι είναι ο εγγυητής της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και η πολιτική δύναμη που μπορεί να συνεννοηθεί με τους εταίρους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κ. Μητσοτάκης: Να δημιουργήσουμε κίνητρα επιστροφής για τους νέους που εγκατέλειψαν τη χώρα
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Green Cola: Η βιομηχανία που θέλει να «αναστήσει» την τοπική παραγωγή
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δραματικά στοιχεία από τη Eurostat: Σε συνθήκες φτώχειας ζει ένας στους τρεις Έλληνες



    ΣΧΟΛΙΑ