Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

ΝΔ: Τα δώρα του Τσίπρα προέρχονται από τα 14,5 δισ. ευρώ που άρπαξε από τους Έλληνες

Νέα Δημοκρατία ΝΔ

«Ο πρωθυπουργός των φόρων Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει 700.000.000 ευρώ από τα 14,5 δις ευρώ που έχει υφαρπάρξει από τους Έλληνες, γονατίζοντας την μεσαία τάξη και κάνοντας τους φτωχούς φτωχότερους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας το διάγγελμα του πρωθυπουργού.

«Είχε, μάλιστα, το θράσος να παρουσιάσει ως δώρο στους συνταξιούχους την επιστροφή των εισφορών τους που έχει ήδη επιδικάσει υπέρ τους η Δικαιοσύνη και να υποσχεθεί μπόνους στα τιμολόγια της Δ.Ε.Η. λόγω της αποτυχίας του να την εξυγιάνει», συνεχίζει το Γραφείο Τύπου της ΝΔ και καταλήγει με το εξής υστερόγραφο:

«Υ.Γ. Η επίσπευση των ανακοινώσεων για το μέρισμα οφείλεται προφανώς στο άγχος του κ. Τσίπρα να ξεφύγει από τις νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Καμμένου που ξεγυμνώνουν πια την Κυβέρνησή του».

Νωρίτερα ο κ. Νίκος Δένδιας, ο οποίος την ώρα του διαγγέλματος βρισκόταν στην ολομέλεια της βουλής όπου εξελίσσεται συζήτηση επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για τον τρόπο με τον οποίο αποφάσισε το αιφνιδιαστικό διάγγελμα.

«Είναι πρωτοφανές για το πολίτευμα να κάνει διάγγελμα ο πρωθυπουργός επί οικονομικών θεμάτων κι εμείς να μην ξέρουμε περί τίνος πρόκειται» τόνισε ο Νίκος Δένδιας.

«Αδειάζει κατευθείαν ακόμα και το ίδιο το πολίτευμά μας που , και είναι σα να λέει ότι ο ηγεμόνας επικοινωνεί απευθείας με το Λαό ερήμην του Κοινοβουλίου. Αυτά δεν ανήκουν στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, είναι βαρύτατο λάθος. Κι ο υπουργός Οικονομικών τοποθετείται εδώ χωρίς να ενημερώσει επί του θέματος του υπουργείου του την Βουλή».

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, σχολίασε την φράση του πρωθυπουργού για υπεραπόδοση (αλλά όχι για υπερφορολόγηση) χαρακτηρίζοντάς τον “ψεύτη” καθώς η ανάπτυξη είναι τόσο χαμηλά ενώ τα στοιχεία δείχνουν πως θα είμαστε σχεδόν 1% έξω από τον στόχο του προϋπολογισμού. «Μόνο ένας μάγος θα το έλεγε αυτό, τέτοιος ψεύτης δεν έχει ξαναγίνει», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Απαντώντας στις σφοδρές επικρίσεις του κ. Δένδια ο κ. Τσακαλώτος χαρακτήρισε “μικρή τάση υπερβολής” τα όσα ελέχθησαν περί πολιτεύματος.

“Το μέρισμα δεν είναι μόνο υπόθεση του ΥΠΟΙΚ είναι κι άλλων υπουργείων , είναι του Ενέργειας, αφορά τις συντάξεις, είναι ένα υπερ-υπουργικό θέμα” τόνισε ο ΥΠΟΙΚ. “Θα υπάρχει σχετική τροπολογία και θα έχουμε πολύ χρόνο να το συζητήσουμε. Αλλά μέχρι να πούμε ότι αλλάζει το πολίτευμα, γιατί ο πρωθυπουργός έκανε μια ανακοίνωση ενώ συζητάμε εδώ για τα Παίγνια..”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κοινωνικό μέρισμα 1,4 δισ. ευρώ μοίρασε ο Αλέξης Τσίπρας – Ποια τα κριτήρια