Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Οι καθηγητές του Κυριάκου Μητσοτάκη και το “γαλάζιο” …think tank

μητσοτάκης

Κυριάκος Μητσοτάκης

Από την πρώτη μέρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε την ηγεσία της κεντροδεξιάς παράταξης συγκέντρωσε γύρω του ένα σημαντικό αριθμό ανθρώπων που προερχόταν από το τη ακαδημαϊκή κοινότητα. Άνθρωποι που οι περισσότεροι στο παρελθόν δεν είχαν κάποια κομματική προέλευση και βρίσκονται εκτός των τοιχών της κεντροδεξιάς.

Το προηγούμενο διάστημα αρκετά από τα συγκεκριμένα ακαδημαϊκά στελέχη ενεργοποιήθηκαν από τον πρόεδρος της ΝΔ σε θέσεις κλειδιά αλλά και στη συγγραφή του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ, ενώ κάποια παραμένουν ως σύμβουλοι στο πλευρό του αρχηγούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΝΔ μετά τις ανακοινώσεις για τις αλλαγές στο επικοινωνιακό επιτελείο, προχώρησε χθες στην ανακοίνωση των ονομάτων που συνθέτουν το νέο επιστημονικό συμβούλιο του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Ανάμεσα διακρίνουμε στα ονόματα εκείνο του Άγγελου Συρίγου, αναπληρωτή καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ο κ. Συρίγος βρέθηκε στην επικαιρότητα έπειτα από τον ξυλοδαρμό του έξω από το Πάντειο από τραμπούκους που έγραφαν συνθήματα ενώ πρόσφατα βρέθηκε στο στόχαστρο αντίστοιχων ομάδων με αφισοκόλληση όπου τον επικήρυξαν. Μάλιστα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος είχε καλέσει τον καθηγητή στο Προεδρικό Μέγαρο για να δηλώσει την συμπαράστασή του. Από πολλούς εκτιμάται ότι η κίνηση του κ. Μητσοτάκη να συμπεριλάβει τον κ. Συρίγο στο επιστημονικό συμβούλιο του ιδρύματος αποτελεί στήριξη στο πρόσωπό του.

Η πλήρης σύνθεση του επιστημονικού συμβουλίου του Ιδρύματος Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Ευάνθης Χατζηβασιλείου (καθηγητής στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών).

Γενική Διευθύντρια: Κωνσταντίνα Μπότσιου (αναπλ. καθηγήτρια Σύγχρονης Ιστορίας και Διεθνούς Πολιτικής, τ. αντιπρύτανης/ αναπληρώτρια Πρύτανη Πανεπιστημίου Πελοποννήσου).

Μέλη: Γιώργος Γεραπετρίτης (καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νομικής Αθηνών).

Μιχάλης Αργυρού (αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ).

Θοδωρής Πελαγίδης (καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και ανώτερος εταίρος του Ινστιτούτου Brookings της Ουάσιγκτον).

Άγγελος Συρίγος (αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο).

Σπύρος Βλαχόπουλος (καθηγητής Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών).

Χρήστος Ταραντίλης (καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης και Λήψης Αποφάσεων στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (Δ.Ε.Τ.) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών).

Γιώργος Πρεβελάκης (καθηγητής Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Paris Ι)).

Στην ουσία με την κίνηση του αυτή ο κ. Μητσοτάκης ενεργοποιεί μια σειρά από πρόσωπα με ενδιαφέρουσα πορεία στο ακαδημαϊκό επίπεδο που πέρα από τη μέχρι τώρα αξιοποιήσή τους αποκτούν μέσω του “γαλάζιου” think tank ένα θεσμικό ρόλο και θεωρούνται ως εν δυνάμει πρόσωπα που θα τοποθετηθούν σε κεντρικές θέσεις, είτε στην κυβέρνηση, είτε στην κρατική μηχανή.

Τι είναι το Ίνστιτούτο Δημοκαρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής

Το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 1998 και είναι μια επιστημονική μη κερδοσκοπική εταιρεία. Στην ουσία πρόκειται για ένα …think tank στους κόλπους της ΝΔ πιυ έχει ως στόχο τη μελέτη πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων και τη διατύπωση προτάσεων πολιτικής με γνώμονα την ενδυνάμωση της δημοκρατίας και την ισόρροπη ανάπτυξη κράτους, αγορών και κοινωνίας, τη χρηστή διακυβέρνηση και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Το έργο του Ινστιτούτου Δημοκρατίας περιλαμβάνει ερευνητικά προγράμματα, εκδόσεις, εκδηλώσεις, εκπαίδευση και επιμόρφωση για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων: κράτος και κοινωνία, οικονομία και ανάπτυξη, εκπαίδευση, επιστήμη και πολιτισμός, διεθνής πολιτική και ασφάλεια, πολιτική και ιδεολογία.

Αναβολή της εκδήλωσης για την παράδοση – παραλαβή στο στο επικοινωνιακό επιτελείο

Μετά την στυγνή δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου από ένοπλους στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανακοίνωσε,χθες βράδυ, την αναβολή της εκδήλωσης που θα πραγματοποιούταν σήμερα στις 11 το πρωί σε γνωστό βιβλιοπωλείο της Σκουφά όπου θα γινόταν η παρουσίαση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη το νέο επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λεπτό προς λεπτό η δολοφονία Ζαφειρόπουλου – Τι στοιχεία μελετά η ΕΛΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σε κατάσταση σοκ οι συνάδελφοι του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ποιος ήταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, που δολοφονήθηκε άνανδρα στο γραφείο του