Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Υποψήφιος στην Α΄ Αθήνας ο Σάκης Ρουβάς;

Σάκης Ρουβάς

Η δημοσκοπική καθίζηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη στροφή της κυβερνητικής θητείας έχει οδηγήσει δικαιολογημένα σε μία άκρατη εκλογολογία στο χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το όνομα του Σάκη Ρουβά είχε ακουστεί εντόνως λίγους μήνες νωρίτερα, αλλά η Πειραιώς το είχε διαψεύσει.

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης είχε επίσης σπεύσει να κάνει το ίδιο, ώστε να καταλαγιάσουν οι φήμες. Δεν είχε, όμως, κλείσει οριστικά την πόρτα στο ενδεχόμενο να μπει στην πολιτική. Ένα περιστατικό, μάλιστα, έρχεται να ενισχύσει τις πληροφορίες ότι ο πολυπράγμων Sakis προετοιμάζεται να δοκιμαστεί και στον πολιτικό στίβο, ή τουλάχιστον ότι καλλιεργεί τις προϋποθέσεις γι’ αυτό.

Ένα από τα γνωστά πειραματικά σχολεία των Αθηνών προετοίμαζε, όπως συνηθίζεται, την ετήσια φιλανθρωπική εκδήλωσή του. Μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων έριξε την ιδέα να καλέσουν τον δημοφιλή τραγουδιστή να στηρίξει το εγχείρημά τους. Οι υπόλοιποι γονείς το θεώρησαν ολίγον τί ουτοπικό, αλλά ο επίμονος γονιός τηλεφώνησε και, προς έκπληξη όλων, ο διάσημος τραγουδιστής απάντησε θετικά. Ο μοναδικός όρος που έθεσε ήταν να υπάρχουν κάμερες για να καταγραφεί η εμφάνισή του.

Εντύπωση, μάλιστα, προκαλεί ότι θα τον συνόδευε και η ίδια η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, προσωπική φίλη του και ένθερμη υποστηρίκτρια των πολιτικών του βλέψεων. Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι το ζεύγος Βαρδινογιάννη βλέπει θετικά την εμπλοκή του στενού τους φίλου στην πολιτική. Είναι απολύτως βέβαιοι για την επιτυχία του και έχουν ήδη εκφράσει τη διάθεσή τους να τον βοηθήσουν.

Το σχολείο δεν ήταν σε θέση να εξασφαλίσει μιντιακή κάλυψη και η εμφάνιση του Ρουβά ακυρώθηκε. Γεγονός, όμως, παραμένει ότι χτίζει συστημικά το προφίλ του, όπως άλλωστε έκανε σε όλη του την καριέρα. Σε περίπτωση που αντικαταστήσει το πάλκο με την πολιτική σκηνή, η συνεργασία του με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι βέβαιη. Όχι μόνο, επειδή ανήκει ιδαολογικοπολιτικά στο χώρο της ΝΔ, αλλά και επειδή υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση ανάμεσα στον τραγουδιστή και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Λέγεται, μάλιστα, ότι είτε έχει ήδη πραγματοποιηθεί κοινωνική επαφή μεταξύ των δύο ζευγαριών (Κυριάκος-Μαρέβα και Σάκης-Κάτια) είτε θα λάβει χώρα λίαν συντόμως. Από την άλλη, δεν είναι λίγα τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ που έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους σε μία τέτοια προοπτική. Οι πιο παλαιοί -δεινόσαυροι για κάποιους- έχουν στραφεί ανοιχτά εναντίον, κάνοντας, μάλιστα, λόγο για υποβάθμιση των ψηφοδελτίων και αλλοίωση του πολιτικού λόγου της παράταξης.

Από την άλλη, δεν είναι και λίγα τα στελέχη, ειδικά σε νεότερες ηλικίες, που βλέπουν με καλό μάτι μία τέτοια προσέγγιση. Σύμφωνα με αυτούς, ο Σάκης έχει υπερβεί κατά πολύ το πρότερο προφίλ του που τον ήθελε να είναι ένας όμορφος τραγουδιστής της σειράς. Έχει αποδείξει ότι είναι ιδιαίτερα ικανός να στο αξιοποιεί ευκαιρίες, αλλά και να «στέκεται» σε απαιτητικά περιβάλλοντα. Ό,τι και να συμβεί, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν βιάζεται. Αντιμετωπίζει τον χρόνο που του δίνουν οι νωθρές πολιτικές εξελίξεις ως πλεονέκτημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δημήτρης Λιάκος: Το Μαξίμου τον προωθεί για νέο υπουργό Οικονομικών, αλλά οι δανειστές προτιμούν Χουλιαράκη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο ΟΤΕ, τα σενάρια συνωμοσίας και οι Γερμανοί της DT

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η άγνωστη κόρη του Σταύρου Ξαρχάκου