• First Top Stories

    Γιώργος Φιλιππάκης: Ο εισαγγελέας δεν ζήτησε την σύλληψη του δημοσιογράφου (ο ίδιος υποστηρίζει το αντίθετο)


    Στο μικροσκόπιο εισαγγελέα μπαίνουν πλέον οι αναρτήσεις στα σόσιαλ μίντια, με σχόλια και απειλές σε βάρος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, αρχής γενομένης από τη δημοσίευση ειδικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ Γιώργου Φιλιππάκη. «Για να είμαι ξεκάθαρος, δεν θα με ενοχλούσε καθόλου αν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα», έγραφε ο κ.Φιλιππάκης, προκαλώντας σειρά άλλων αναρτήσεων στο διαδίκτυο.
      
    Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών έδωσε χθες παραγγελία για τη διενέργεια προκατακτικής εξετάσης προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί αξόποινες πράξεις διέταξε. Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση ήταν η καταγγελία του ίδιου του κ.Στουρνάρα προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Τόσκα, με τον τελευταίο να τη διαβιβάζει στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
    Εχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε χθες το μεσημέρι  στον εισαγγελέα.
     

    Στην παραγγελία του για διενέργεια έρευνας, ο εισαγγελέας δεν έθεσε θέμα αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος του δημοσιογράφου. Δηλαδή, δεν ζήτησε τη σύλληψη του δημοσιογράφου. Συνεπώς, παρά την περί του αντιθέτου ανάρτηση του δημοσιογράφου στα σόσιαλ μίντια, ο Γιώργος Φιλιππάκης δεν συνελήφθη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ειδικός Γραμματέας της ΕΣΗΕΑ: Δεν θα με ενοχλούσε εάν έσκαγε βόμβα και στον Στουρνάρα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εισαγγελική παρέμβαση για την ανάρτηση του δημοσιογράφου και ειδικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ



    ΣΧΟΛΙΑ