Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Δημοσκόπηση Prorata: Μπροστά η ΝΔ με 10 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Τρίτη η Δημοκρατική Συμπαράταξη

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της εταιρίας Prorata η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 10 μονάδες διαφορά. Η δημοσκόπηση, διενεργήθηκε για την Εφημερίδα των Συντακτών και δείχνει πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην δυνητική εκλογική επιρροή, συγκεντρώνει ποσοστό 30% (από 33% τον Μάρτιο) και ο ΣΥΡΙΖΑ 20% (από 19% τον Μάρτιο).

Συγκεκριμένα τα κόμματα συγκεντρώνουν:

Στο ερώτημα για το αν οι πολίτες θέλουν να γίνουν πρόωρες εκλογές μέσα στους επόμενους έξι μήνες, το 61% των ερωτηθέντων απαντά αρνητικά, το 32% θετικά με το 7% “δεν ξέρω / δεν απαντώ”.

Αρνητική είναι και η άποψη των ερωτηθέντων για τη συμφωνία κυβέρνησης – θεσμών. Το 72% την κρίνει «κακή» και «μάλλον κακή» και μόλις το 14% «καλή», «μάλλον καλή».

Το 39% θεωρεί «σημαντικά / μάλλον σημαντικά» τα αντίμετρα και το 35% «ασήμαντα / μάλλον ασήμαντα». Το 61% θεωρούν πως δεν θα βελτιώσουν την οικονομία, αντίθετα από το 32%.

Το 63% των πολιτών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση πιστεύει πως τον επόμενο ένα χρόνο η οικονομική κατάσταση της χώρας θα χειροτερεύσει είτε «λίγο» είτε «σημαντικά», ενώ το 24% πιστεύει ότι θα μείνει ίδια και το 11% ότι θα βελτιωθεί «λίγο» και «σημαντικά».

Το 56% πιστεύει ότι η προσωπική οικονομική τους κατάσταση θα χειροτερεύσει «λίγο» και «σημαντικά», το 34% πως θα μείνει ίδια και μόλις το 7% πιστεύει ότι θα βελτιωθεί «λίγο» και «σημαντικά».

Στη μάχη του καταλληλότερου πρωθυπουργού ο πρόεδρος της ΝΔ προηγείται στις περισσότερες κατηγορίες (εργατικός, ασυμβίβαστος, λιγότερο φθαρμένος, αποτελεσματικός, έντιμος). Η εκτίμηση «κανένας από τους δυο» συγκεντρώνει από 30% έως 55%!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εξελίξεις στις ενοικιάσεις μέσω AirBnB: Τι να προσέξετε με τα νέα δεδομένα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πολυνομοσχέδιο: Υποχρεωτικές εκπτώσεις προς τα φαρμακεία που προωθούν τα γενόσημα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας με αραιές νεφώσεις