Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Απίστευτη αποκάλυψη: Ο ΕΦΚΑ δεν μπορεί να πληρώσει τις 150.000 συντάξεις που εκκρεμούν

συντάξεις

Με ένα εσωτερικό έγγραφο, η διοίκηση του ΕΦΚΑ, αποκαλύπτει πως δεν «υπάρχει σχέδιο» για την καταβολή των εκκρεμών συντάξεων που πρέπει να γίνει έως τον Οκτώβριο προκειμένου να μην «χαθούν» τα 869 εκατ. ευρώ που διαθέτει για τον σκοπό αυτό στην χώρα μας η ΕΕ.

Την απίστευτη ομολογία έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος: «Δεν υπάρχει σχέδιο για για την διεκπεραίωση όλων των συντάξεων που εκκρεμούν και ούτε φαίνεται πως μπορεί να πετύχουμε αυτόν τον στόχο μέχρι την διορία του Οκτωβρίου 2017 προκειμένου να εξασφαλίσουμε την βοήθεια της ΕΕ για την πληρωμή των συντάξεων. Εάν υπάρχει τέτοιο σχέδιο, θα πρέπει να κοινοποιηθεί στους γενικούς διευθυντές, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ανάλογη διοικητική υποστήριξη», αναφέρει το έγγραφο.

Λίγο παρακάτω, ο διοικητής του ΕΦΚΑ που το υπογράφει τονίζει πως «πρέπει να οριστεί χρονοδιάγραμμα για την λειτουργία του ΕΦΚΑ ως ένα και μοναδικό Ταμείο και να πάψουν να υπάρχουν υποκαταστήματα τα οποία λειτουργούν υπό τα παλιά Ταμεία, όπως συμβαίνει από πέρυσι». Ο ίδιος προσθέτει πως «οι αποφάσεις του ΕΦΚΑ λαμβάνονται από ένα άτομο, τον διοικητή, και αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό από όλους, είτε όσον αφορά τη στέγαση και την μετακίνηση προσωπικού, είτε οτιδήποτε άλλο. Δεν επικρατούν πια τα Ταμεία και όλοι θα πρέπει να αποδεχτούν τον ΕΦΚΑ και την παρούσα ιεραρχία».

Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε πως οι εκκρεμείς συντάξεις, μέχρι αυτή τη στιγμή, είναι περίπου 150.000, με τις 95.526 να εκκρεμούν για περισσότερα από δύο χρόνια. Πάνω από 55.000 είναι οι αιτήσεις συνταξιοδότησης από τις 13/5/2016, δηλαδή από τον νόμο Κατρούγκαλου.

Ο διοικητής του ΕΦΚΑ, στο έγγραφο αυτό, έκτασης τριών σελίδων, αναφέρεται και στη χαοτική κατάσταση που επικρατεί στα μητρώα των ασφαλισμένων. Μάλιστα, κάνει λόγο για απροθυμία συνεργασίας από την πλευρά της εταιρίας που έχει την ευθύνη λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος, της Intrasoft, με την ΗΔΙΚΑ, πιθανώς γιατί η εταιρεία δεν έχει εξοφληθεί για υπηρεσίες που έχει ολοκληρώσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οικονομικό Επιμελητήριο: Στα 4 δισ. ευρώ η ζημιά της Ελλάδας το 2017 από την καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο «όπλο» κατά της φοροδιαφυγής – Στο στόχαστρο 1,2 εκατ. ΑΦΜ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΕΚΤ: Καθησυχάζει τους επενδυτές διατηρώντας τα επιτόκια χαμηλά