Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Αλέξης Τσίπρας για Brexit: Οι 27 πρέπει να δουλέψουμε για μια πιο δημοκρατική Ευρώπη (video)

Αλέξης Τσίπρας

Αισιόδοξος πως η επίτευξη της τεχνικής συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών θα έχει συμφωνηθεί έως τις 22 Μαΐου εμφανίστηκε, για μια ακόμα φορά, ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας μετά το τέλος της Έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το Brexit.

Αναφορικά με το Brexit, κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «φιλόδοξο» το χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων, ενώ παραδέχθηκε πως τα ζητήματα είναι περίπλοκα και ιδιαίτερα το χρηματοοικονομικό, που είναι το πιο δύσκολο «σε κάθε διαζύγιο».

Παράλληλα είπε ότι η ελληνική πλευρά ζήτησε να διατυπωθεί ρητά η διευκρίνιση ότι το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης δεν θα αποτελέσει πολιτικό ή νομικό προηγούμενο για σχέσεις με τρίτες χώρες.

«Τo Brexit είναι ένα γεγονός δυσάρεστο που συνέβη εξαιτίας δυσαρέσκειας των πολιτών για τις πολιτικές της ΕΕ. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά οι 27 για μια πιο δημοκρατική και κοινωνική Ευρώπη» κατέληξε για το θέμα ο κ. Τσίπρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Φώφη Γεννηματά: Να μην επηρεαστεί η συνοχή της ΕΕ από το Brexit

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τουσκ: Ομόφωνα οι 27 συμφώνησαν για το Brexit

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιούνκερ-Μογκερίνι: Σε 2η φάση η συζήτηση για τις σχέσεις Βρετανίας-Ε.Ε. – Πρώτα οι όροι του Brexit