• First Top Stories

    Αυξάνει το ποσοστό της η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

    • NewsRoom
    δημοσκόπηση


    Με μια ακόμα δημοσκόπηση, που αποτυπώνει την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας στη “φωτογραφία της στιγμής” και μάλιστα διευρυμένη σε σχέση με την προηγούμενη, και την οποία διενήργησε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, επιχειρείται η εξισορρόπηση των πολιτικών εντυπώσεων, μετά το ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ, τα καλά λόγια των Ευρωπαίων εταίρων μας και ιδίως των πιστωτών της χώρας και τα πολιτικά σχέδια του Μαξίμου για πίεση στην κεντροαριστερά με σκοπό την άμεση αλλαγή του εκλογικού νόμου.

    Στη δημοσκόπηση η ΝΔ προηγείται με 31% έναντι 18% του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, χωρίς όμως να εμφανίζονται οι συσπειρώσεις των κομμάτων, που προϊδεάζουν για τις εκλογικές και πολιτικές τους προοπτικές. Παράλληλα το δείγμα που απάντησε στη δημοσκόπηση εξέφρασε την απογοήτευσή του για την πορεία της χώρας (μόλις το 12% δήλωσε ότι πιστεύει πως η κατάστασή του θα βελτιωθεί), συμφώνησε σε ποσοστό 65,5% ότι η παράσταση νίκης είναι υπέρ της ΝΔ (έναντι μόλις 19,5% του ΣΥΡΙΖΑ) και θεώρησε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός σε ποσοστό 37% (όσο πήρε και η απάντηση “κανένας”) έναντι μόλις 22% του Αλέξη Τσίπρα.

    Στην πρόθεση ψήφου, τρίτο κόμμα εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 7%, η Δημοκρατική υμπαράταξη με 6,5% και το ΚΚΕ με 5,5%. Στο 3% καταγράφεται η Ένωση Κεντρώων, στο 2,5% οι ΑΝΕΛ, στο 2% η Πλεύση Ελευθερίας και 1,5% το Ποτάμι. “Άλλο” απάντησε το 7%, ενώ “Δεν ξέρω, δεν απαντώ” απάντησε το 16%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γκάλοπ Prorata: Ενισχύονται ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατική Συμπαράταξη – Aπογοητευμένοι οι πολίτες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρόμος στο Μαξίμου από τα γκάλοπ. Σκέπτονται την ψήφο από τα 17

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μητσοτάκης: «Σήμερα, η Νέα Δημοκρατία προχωρά μπροστά. Αλλάζει, ανανεώνεται»

     



    ΣΧΟΛΙΑ