• First Top Stories

    Ο μεγάλος πόλεμος του Μητσοτάκη : Όλα στο φως

    Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας


    Σε κεντρικό “στόχο” της αντιπολιτευτικής τακτικής της Νέας Δημοκρατίας εξελίσσεται ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, λόγω των χειρισμών του στην υπόθεση της πετρελαιοκηλίδας στον Σαρωνικό, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον πρόεδρό του, Κυριάκο Μητσοτάκη, να ζητούν επιτακτικά την παραίτησή του.

    Το αίτημα αυτό επανάλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες στη Βουλή, απευθυνόμενος στον ίδιο τον υπουργό, ενώ το βράδυ η Νέα Δημοκρατία επανήλθε στο θέμα, μετά την επιβεβαίωση από μέρους της εκπροσώπου Τύπου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Θαλάσσιας Ασφάλειας (ΕΜSA) ότι η κυβέρνηση έστειλε το αίτημα συνδρομής με τέσσερις μέρες καθυστέρηση. το βράδυ της 12ης Σεπτεμβρίου. Η ΝΔ μάλιστα σε ανακοίνωσή της χαρακτήρισε “ψεύτη με σφραγίδα” τον κ. Κουρουμπλή.

    Ο πραγματικός στόχος της ΝΔ βέβαια βρίσκεται πίσω από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή και δεν είναι άλλος από τον Αλέξη Τσίπρα. Εξάλλου, όπως λένε στην Πειραιώς, ανεξάρτητα από το τι λέει και τι κάνει ο υπουργός Ναυτιλίας, από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός τον διατηρεί στο πόστο του, τον καλύπτει και του δίνει πλήρη στήριξη, και επομένως είναι και ο ίδιος συνυπεύθυνος για την κατάσταση.

    Ο πρωθυπουργός είχε εξάλλου χθες την… τιμητική του στις ανακοινώσεις της ΝΔ, με αφορμή τη συμπλήρωση των δύο χρόνων από τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου του 2015, με τη Νέα Δημοκρατία να σχολιάζει πως “ανέβηκε με ψέματα και προσπαθεί να κρατηθεί με ψέματα”.

    Έχει τη σημασία της αυτή η τακτική της Νέας Δημοκρατίας, να στοχοποιεί τους κατά περίπτωση υπεύθυνους, και όχι την κυβέρνηση γενικά και αόριστα. Είτε πρόκειται για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή και τις ολιγωρίες που… μαύρισαν τον Σαρωνικό, είτε για τον Αλέξη Τσίπρα και τα ψέματά του, είτε για τον Γιάννη Μουζάλα και τα στραβά του μεταναστευτικού, είτε για τον Νίκο Τόσκα και τις δυσλειτουργίες στη δημόσια τάξη.

    Η τακτική αυτή βασίζεται στην απόδοση των ευθυνών εκεί που τους αναλογούν, μιλώντας με διευθύνσεις και ονόματα – κάτι που οι πολίτες εκτιμούν ιδιαίτερα και δεν έχουν συνηθίσει από τους πολιτικούς αυτής της χώρας, που συνήθως προτιμούν τα μισόλογα…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποκάλυψη: «Άσχετος» πλήρωσε το πετρέλαιο που μετέφερε το βυθισμένο «Αγία Ζώνη»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα εμπλοκή στην υπόθεση της πετρελαιοκηλίδας: «Κόλλησε» στη Σκύρο το πλοίο που θα πήγαινε για απάντληση στο «Αγία Ζώνη»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σαντορινιός: Έχουν απαντληθεί τα 2/3 από το «Αγιά Ζώνη ΙΙ



    ΣΧΟΛΙΑ