• First Top Stories

    Μητσοτάκης: Ο λογαριασμός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι 8,5 φορές μεγαλύτερος από το mail Χαρδούβελη

    Μητσοτάκης Νέα Δημοκρατία ΝΔ

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας


    Με τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές “ο λογαριασμός της κυβέρνησης φθάνει στα 12,5 δισ. ευρώ”, υποστήριξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στους τομεάρχες της ΝΔ, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα για τους χειρισμούς του.

    Μάλιστα, σχολίασε με νόημα πως ο “λογαριασμός” αυτός είναι κατά 8,5 φορές μεγαλύτερος από όσα προέβλεπε το περίφημο “mail Χαρδούβελη”.

    Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις περικοπές συντάξεων, σημειώνοντας πως αυτοί που υπόσχονταν την 13η σύνταξη κόβουν και την 12η, και επεσήμανε ότι ο λόγος που οι δανειστές ζητούν συνεχώς μέτρα από την κυβέρνηση είναι επειδή δεν την εμπιστεύονται. Επέρριψε μάλιστα και σε αυτούς ευθύνες για το γεγονός ότι ανέχονται και συμφωνούν με την πολιτική της κυβέρνησης, η οποία κατά τον ίδιο είναι εσφαλμένη, επιβαρύνει την αγορά και φρενάρει την οικονομία.

    Προαναγγέλλοντας τη στάση που θα τηρήσει στη Βουλή η Νέα Δημοκρατία κατά την ψήφιση των μέτρων, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: “Εμείς θα κάνουμε το καθήκον μας: Θα εξηγήσουμε ότι έχει συμφωνήσει τέταρτο μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση, με μόνιμα μέτρα 2% του ΑΕΠ και υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα. Τα περιβόητα αντίμετρα θα ισχύσουν μόνο αν υπερβούμε τα υψηλά πλεονάσματα. Και όλα αυτά χωρίς να έχουμε καμία ρητή δέσμευση για το χρέος και χωρίς δέσμευση για ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση”.

    Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι η παραμονή της στην εξουσία βασίζεται στην εξαπάτηση και χαρακτήρισε αναξιόπιστο τον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως “για να μείνει στην εξουσία δέσμευσε τη χώρα σε ένα τέταρτο μνημόνιο, που φτωχοποιεί την κοινωνία και κυρίως τη μεσαία τάξη”, και αντέταξε την πρόταση της ΝΔ που υπογραμμίζει την ανάγκη ενός “διαφορετικού μείγματος πολιτικής με λιγότερους φόρους και στοχευμένες μεταρρυθμίσεις, που θα απελευθερώσει τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου για να διεκδικήσουμε δημοσιονομικό οξυγόνο και μικρότερα πλεονάσματα”. Όπως σημείωσε, αν δε γίνουν αυτά η Ελλάδα απλά θα σέρνεται από μνημόνιο σε μνημόνιο και δεν θα μπορέσει να ορθοποδήσει.

    Όσο για το πάγιο αίτημά του για άμεση προσφυγή στις κάλπες, ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως κάνει ό,τι μπορεί να αποφύγει τις εκλογές και τρέμει τη λαϊκή ετυμηγορία, ενώ αναφερόμενος προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα σχολίασε: “Είναι ο ίδιος που πήγε τρεις φορές σε εκλογές το 2015 για να νομιμοποιήσει τις επιλογές του. Τώρα τις αποφεύγει. Εμείς δεν τις φοβόμαστε, ζητήσαμε εκλογές ήδη από πέρυσι. Οι εξελίξεις μας δικαίωσαν, θα συνεχίσουμε να ζητάμε εκλογές. Η εξουσία φθείρει αυτόν που την κατέχει, στην περίπτωση της κυβέρνησης όμως φθείρει και τη χώρα”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έκλεισε η επώδυνη συμφωνία: Μεγάλες περικοπές σε συντάξεις – Στα 5.681 το αφορολόγητο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μοσκοβισί: «Πολύ θετική εξέλιξη για την Ελλάδα η συμφωνία στην Αθήνα»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βόμβα από τον εκπρόσωπο του Σόιμπλε: Η δεύτερη αξιολόγηση δεν έχει ολοκληρωθεί



    ΣΧΟΛΙΑ