Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πώς αντιμετωπίζει την μεγάλη διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης

Μία ακόμα δημοσκόπηση, αυτή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, ήρθε να επιβεβαιώσει αυτό που λίγο-πολύ όλοι υποψιαζόμαστε: ότι η διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου έχει παγιωθεί, κινείται σταθερά σε διψήφιο ποσοστό (στο 13% τη δίνει η δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ) και δε φαίνονται να υπάρχουν οι συνθήκες εκείνες που θα επέτρεπαν στον ΣΥΡΙΖΑ να κλείσει αυτήν τη μεγάλη “ψαλίδα”.

Στο επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας επικρατεί ασφαλώς ικανοποίηση για τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, αν και η διαφορά στην πρόθεση ψήφου είναι το λιγότερο σημαντικό. Αυτό που πραγματικά μετράνε στην Πειραιώς είναι τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων, αυτά που δείχνουν ότι η πλειοψηφία των πολιτών (σε μεγάλο ποσοστό ακόμα και αυτοί που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές) είναι απογοητευμένη από τους χειρισμούς της κυβέρνησης και δεν θα την ξαναψήφιζαν αν είχαμε σήμερα εκλογές. Που δείχνουν, επίσης, ότι οι πολίτες εμπιστεύονται περισσότερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη παρά τον Αλέξη Τσίπρα για να διαχειριστεί σημαντικούς τομείς της πολιτικής, όπως η οικονομία και η δημόσια τάξη. Και που δείχνουν, τελικά, ότι, με την παράσταση νίκης να είναι συντριπτικά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, έχει εμπεδωθεί στην κοινωνία η αίσθηση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός εν αναμονή.

Αυτό που υπογραμμίζουν ωστόσο στελέχη της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ποντάρει απλώς στη φθορά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά επενδύει στο κυβερνητικό της πρόγραμμα, το οποίο κατά τα ίδια στελέχη αποτελεί το “ισχυρό χαρτί” της Νέας Δημοκρατίας. Αυτός είναι και ο λόγος που η αντιπολιτευτική τακτική του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν εξαντλείται (όπως το συνηθίζουν συνήθως όσοι είναι στην αντιπολίτευση) στο να στηλιτεύει τα κακώς κείμενα της κυβέρνησης, αλλά δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην επόμενη μέρα, στο τι θα κάνει δηλαδή διαφορετικά μία μελλοντική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Δίνει δηλαδή έμφαση στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών και στο πώς αυτά μπορούν να επιλυθούν αποτελεσματικά.

Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να κινηθεί ο πρόεδρος της ΝΔ και στο αυριανό 3ο προσυνέδριο του κόμματος, κι ενώ… κοντοζυγώνει η κρίσιμη συζήτηση στη Βουλή σχετικά με το θέμα της δημόσιας ασφάλειας, μία συζήτηση στην οποία Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για ένα θέμα που βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας το τελευταίο διάστημα, με τους πολίτες να περιμένουν να ακούσουν τι έχουν να τους πουν ο πρωθυπουργός και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το πώς μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς με όλα όσα συμβαίνουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυξάνει το ποσοστό της η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κεντροαριστερά: Τα μηνύματα της τηλεμαχίας

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το «φρένο» από την τρόικα στο μποναμά γκρεμίζει το «αφήγημα» Τσίπρα για κοινωνική ανάπτυξη