Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Κ. Μητσοτάκης: «Αρκετά εξαπατήθηκε ο λαός, δεν είμαστε το ίδιο» (video)

Μητσοτάκης

Κάλεσμα προς τους επενδυτές να φέρουν κεφάλαια, δουλειές και τεχνογνωσία στην Ελλάδα απηύθυνε με ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στο συνέδριο CapitalVision 2017, που διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο,  λίγες ώρες μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, τόνισε πως η Ελλάδα πρέπει να είναι παρούσα στις συζητήσεις για το μέλλον στην Ευρώπη, και μάλιστα ως ισότιμος συνομιλητής.

Απευθυνόμενος στους επενδυτές, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε να έρθουν στην Ελλάδα , κάνοντας λόγο για μία πολιτική αλλαγή που είναι κοντά.

«Καλώ κάθε επενδυτή. Ελάτε τώρα και επενδύστε στην Ελλάδα. Φέρτε κεφάλαια. Δουλειές. Τεχνογνωσία στη χώρα μας. Η Νέα Δημοκρατία κι εγώ προσωπικά εγγυόμαστε σταθερότητα, χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές. Καταπολέμηση της γραφειοκρατίας», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Το σχέδιό μας είναι απολύτως ρεαλιστικό και άμεσα εφαρμόσιμο», ανέφερε ο κ. Μητοστάκης και πρόσθεσε πως και η υπεύθυνη στάση της ΝΔ αποτελούν εγγύηση για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

«Παρόλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, η χώρα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις προσέλκυσης επενδύσεων», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας πως οι ιδιωτικές επενδύσεις αποτελούν μονόδρομο.

Ο κ. Μητσοτάκης εστίασε σε τέσσερα  σημαντικά βήματα, στα οποία βασίζεται το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας:

– Τη μείωση των φορολογικών συντελεστών και τη νομοθέτηση ενός σταθερού φορολογικού συστήματος.

– Την άρση των ρυθμιστικών, των χωροταξικών και των άλλων γραφειοκρατικών εμποδίων για την υλοποίηση επενδύσεων.

– Την τόνωση της ρευστότητας της οικονομίας και η επιστροφή του χρηματοπιστωτικού συστήματος σε ομαλές συνθήκες λειτουργίας.

– Τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, με αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την αναβάθμιση των τεχνολογικών υποδομών, την επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης και τη δραστική καταπολέμηση της γραφειοκρατίας σε όλα τα επίπεδα.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως το πλεόνασμα για το οποία πανηγυρίζει η κυβέρνηση αφενός προϊόν υπερφορολόγησης, αφετέρου είναι λογιστικό, καθώς διογκώνεται και μέσω της στάσης πληρωμών.

Εστιάζοντας στο ταξίδι του κ. Τσίπρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο κ. Μητσοτάκης έδειξε πως ο πρωθυπουργός πέρασε κάτω από τον πήχη των προσδοκιών και, μάλιστα, σε μία ιδιαίτερα ευνοϊκή για τη χώρα συγκυρία. Παράλληλα, τόνισε πως ακόμα και στο θέμα της “αναγκαίας”, όπως τη χαρακτήρισε αναβάθμισης των αεροσκαφών, τα ερωτήματα είναι πολλά και απαιτείται από το Μέγαρο Μαξίμου αξιόπιστη ενημέρωση.

«Αρκετά εξαπατήθηκε ο ελληνικός λαός. Του αξίζει μια υπεύθυνη και σοβαρή κυβέρνηση που θα διακρίνεται για τη συνέπεια λόγων και έργων, για την αποτελεσματικότητα και την εργατικότητά της. Δεν είμαστε το ίδιο. Και σε αντίθεση με το πώς άλλοι αντιπολιτεύτηκαν στο παρελθόν, η υπεύθυνη στάση της Νέας Δημοκρατίας της οποίας έχω την τιμή να ηγούμαι, συμβάλλει σήμερα στη σταθερότητα της χώρας», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.