• First Top Stories

    H αριστερή κυβέρνηση όλο και περισσότερο θυμίζει ισλαμική δημοκρατία

    • Λώρη Κέζα
    Λώρη Κέζα

    Λώρη Κέζα. Δημοσιογράφος


    Αυτή η κυβέρνηση δεν είναι αντιπροσωπευτική για το εκλογικό σώμα, δεν είναι αντιπροσωπευτική της ελληνικής κοινωνίας. Επιπλέον διαστρεβλώνει το εκλογικό αποτέλεσμα.

    Πρώτο ζήτημα

    Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αύξησαν τα μέλη τους στη νέα κυβέρνηση. Από τα σαράντα εννέα στελέχη, τα επτά προέρχονται από το κόμμα που μετά βίας μπήκε στη βουλή. Στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έλαβαν 3.69%. Προσοχή στη λεπτομέρεια. Είναι διαφορετικό να διορίζει ο πρωθυπουργός τεχνοκράτες εξωκοινοβουλευτικούς στα υπουργεία και διαφορετικό να διαλέγει για την κυβέρνηση άτομα που έχουν λιλιπούτειο ποσοστό στην κάλπη.

    Να θυμηθούμε σε λίγες φράσεις ποιους τίμησε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Πάνος Καμμένος είναι αυτός που άρθρωσε το αντιδημοκρατικό «Μακαριώτατε, εάν εσείς μου ζητήσετε να ρίξω την κυβέρνηση, να ξέρετε ότι θα το κάνω». Αντί να φάει μια κλωτσιά επί τόπου και να βρεθεί στην γαλαρία της Ολομέλειας, αύξησε την δύναμη του.

    Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες έχουν αναδειχτεί στελέχη με ελαφρώς προβληματικές απόψεις όπως ότι οι εβραίοι δεν πήγαν να δουλέψουν στους δίδυμους Πύργους τη μέρα της επίθεσης, ότι οι Αμερικανοί ψεκάζουν τον ουρανό με μικροκάμερες, ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι ανώμαλοι σαν τους κτηνοβάτες. Αυτές οι απόψεις συγκυβερνούν.

    Δεύτερο ζήτημα

    Η αριστερή κυβέρνηση δεν αξιοποιεί τις γυναίκες του κόμματος ή τις γυναίκες που διαπρέπουν εκεί έξω από το κόμμα. Από τα σαράντα εννέα μέλη της κυβέρνησης μόνο οκτώ είναι θηλυκού γένους. Δεν εκπροσωπείται επαρκώς το ήμισυ του πληθυσμού της χώρας. Το κόμμα που μίλησε τόσο πολύ για χειραφέτηση και δικαιώματα και φεμινισμό υποκύπτει στην πατριαρχία.

    Μια επισήμανση επ’ αυτού. Οι γυναίκες δεν είναι ούτε κοινωνική ομάδα ούτε κάποια μειονότητα από αυτές που καλοπιάνουν τα κόμματα. Δηλαδή δεν αναφερόμαστε σε μια πρακτική του τύπου «πιάσε ένα τσιγγάνο από τη γειτονιά, φέρε κι έναν ανάπηρο να δείξουμε ανθρωπιά».

    Μιλάμε για την μια από τις δυο όψεις της ανθρώπινης φύσης που έχει όλα τα γνωρίσματα της άλλης όψης: οι γυναίκες σπουδάζουν, δουλεύουν, πληρώνουν φόρους, αγωνίζονται, είναι παντού παρούσες. Παντού εκτός από την κυβέρνηση Τσίπρα. Από την αριστερή κυβέρνηση που όλο και περισσότερο θυμίζει ισλαμική δημοκρατία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι τα νέα ευρωπαϊκά ηλεκτρικά αυτοκίνητα που περιμένουμε μέχρι το 2021

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη. Να το βιογραφικό της Όλγας Χαρίτου που πήγε στο νέο ΤΑΙΠΕΔ. Έγραφε στο Μπλόκο

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews.gr με 5 δωροεπιταγές από τα Attica συνολικής αξίας 1000 ευρώ 



    ΣΧΟΛΙΑ