Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Γερμανικό θράσος μέσα στο Μαξίμου: «Μη με αγγίζεις βρωμιάρη Έλληνα»! (φωτό)

Παρ’ ολίγον διπλωματικό επεισόδιο από το απύθμενο θράσος Γερμανού πολιτικού μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον αντικαγκελάριο Gabriel. Το επεισόδιο έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Αυγή», επικαλούμενη μάλιστα αυτόπτες μάρτυρες.

Πρωταγωνιστής του επεισοδίου ο πρώην υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας, Βαυαρός χριστιανοκοινωνιστής Peter Ramsauer, o oποίος όταν τον έσπρωξε κατά λάθος ένας φωτορεπόρτερ, φώναξε στα γερμανικά και τα αγγλικά :  «Μη με αγγίζεις βρωμιάρη Έλληνα!». Ο ίδιος φυσικά αρνήθηκε το περιστατικό, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι απέκτησε μώλωπες (!) από την επαφή του με τον Ελληνα φωτορεπόρτερ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας η αντίδραση απο τα στελέχη του πρωθυπουργικού γραφείου ήταν άμεση και ακολούθησε διαμαρτυρία σε Γερμανούς διπλωμάτες της αποστολής. Κατά άλλες πληροφορίες πάντως, το επεισόδιο το επιβεβαίωσε ακόμα και ο επίσημος φωτογράφος του Sigmar Gabriel, ενώ μέλη της συνοδείας του αντικαγκελάριου ζήτησαν κατ’ ιδίαν συγγνώμη από τον φωτορεπόρτερ.