• First Top Stories

    Φωτό από την σύσκεψη για τις φωτιές: Έτσι δουλεύουν οι υπουργοί


    Την ώρα που κάποιοι “μαυρίζουν” στα πύρινα μέτωπα για να σβήσουν τις καταστροφικές φωτιές που μαίνονται στη χώρα, κάποιοι άλλοι μαυρίζουν κανονικότατα, απολαμβάνοντας τις διακοπές τους στις παραλίες. Κάτι που φυσικά δεν είναι κατακριτέο για έναν απλό πολίτη, αλλά είναι σίγουρα αξιοσημείωτο όταν πρόκειται για έναν αρμόδιο υπουργό.

    Η φωτογραφία μιλά από μόνη της: στη διάρκεια σύσκεψης στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, οι αρμόδιοι υπουργοί Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, πόζαραν στο φακό εμφανώς μαυρισμένοι – ειδικά ο κ. Σκουρλέτης… άρπαξε λίγο, θυμίζοντας περισσότερο τον Ηλία Ψινάκη!

    Μάλλον κάπως έτσι θα δούμε και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όταν δεήσει να επανεμφανιστεί, καθώς τις τελευταίες μέρες… τον χάσαμε. Μόνο μέσω Twitter δίνει σημάδια ζωής, κι αυτό για να μας ενημερώσει ότι μαθαίνει τα νέα για τις πυρκαγιές και για να μοιράσει ευχές.

    Είναι βέβαια μία ατυχής συγκυρία: ο Αύγουστος είναι ταυτόχρονα ο μήνας των πυρκαγιών, αλλά και ο μήνας των “μπάνιων του λαού”. Οπότε τι να κάνουμε, κάποιοι πρέπει να αποφασίσουν αν θα ασχοληθούν με τις πυρκαγιές ή με τα μπάνια τους. Οι πυροσβέστες όμως δεν έχουν την επιλογή αυτή: ρίχνονται με αυτοθυσία στις φλόγες για να περισώσουν ό,τι μπορούν, κόντρα σε θεούς και δαίμονες. Οι υπουργοί, πάλι, πηγαίνουν κανονικά για τα μπάνια τους, και μόνο στην απευκταία περίπτωση που όλα πάνε στραβά αναγκάζονται απρόθυμα να αφήσουν τις διακοπές τους για να δείξουν ότι κάτι κάνουν κι αυτοί τέλος πάντων. Αλλά τουλάχιστον στο μεταξύ έχουν προλάβει να αποκτήσουν αυτό το ονειρεμένο, σοκολατί μαύρισμα…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέα εξέλιξη: Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο στην Αν. Αττική – Σε συναγερμό η Πυροσβεστική

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βίντεο που συγκλονίζει: Ο καπνός από τις πυρκαγιές έφτασε στο Λιβυκό πέλαγος!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Καταγγελία σοκ από πυροσβέστες: Με απανωτές βάρδιες σβήνουμε τις φωτιές σε όλη τη χώρα



    ΣΧΟΛΙΑ