• First Top Stories

    Η εποχή, κύριε Μητσοτάκη, χρειάζεται δράση όχι μεταμοσχεύσεις

    • NewsRoom


    Οι μεταρρυθμίσεις είναι σαν τις μεταμοσχεύσεις, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» και του Ιδρύματος «Konrad Adenauer» στο ΕΒΕΑ.

    “Πρέπει να υπάρχει συμβατότητα δότη-δέκτη” είπε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, πόση συμβατότητα μπορεί να παράσχει το να ασκείς αντιπολίτευση μέσα από ένα σποτάκι αναφορικά με τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως έκανε η Νέα Δημοκρατία; Αυτή είναι τακτική αντιπολίτευσης περασμένων χρόνων.

    Η Νέα Δημοκρατία απέχει τον τελευταίο καιρό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε στην παραπάνω εκδήλωση χωρίς ωστόσο να δώσει το στίγμα της αντιπολιτευτικής του γραμμής, σε μία περίοδο που χρειάζεται απαντήσεις.

    Τον τελευταίο καιρό, απασχολούν την επικαιρότητα οι τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, το πόθεν έσχες της α’ μόνο δόσης. Παράλληλα, η εξεταστική επιτροπή της βουλής για τη διαπλοκή μεταξύ πολιτικής εξουσίας- ΜΜΕ βγάζει “λαβράκια” καθημερινά.

    Την ίδια στιγμή, η τελευταία δημοσκόπηση, την οποία πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΙ, έβγαλε τη Νέα Δημοκρατία πρώτη με 10 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά, μάλιστα από τον ΣΥΡΙΖΑ (παραβλέπω το γεγονός ότι είναι 1,5 μονάδες χαμηλότερα από ότι πριν από 2 μήνες).

    Άρα, 10 μονάδες μπροστά στις δημοσκοπήσεις, τηλεοπτικές άδειες, κάθαρση από τις όποιες μορφές διαπλοκής. Την ίδια ώρα ο υπουργός Παιδείας κ. Φίλης, λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά, αλλάζει όνομα στα Θρησκευτικά και βγάζει από τις προαγωγικές εξετάσεις του γυμνασίου και τα Αρχαία Ελληνικά.

    Κυριάκος ΜητσοτάκηςΚαι μέσα σε όλο αυτό το λογικά “βούτυρο στο ψωμί” της Νέας Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος και πολλά υποσχόμενος μάλιστα με ευρωπαϊκό όραμα – θυμηθείτε ότι είχε βγει πρώτος στο Λονδίνο, στις εσωκομματικές τους εκλογές- έχει να ανταπαντήσει με ένα βίντεο, με παραβολές περί μεταμοσχεύσεων και ασαφείς δηλώσεις, χωρίς ουσία.

    “Χρειαζόμαστε ένα πρόγραμμα του οποίου να έχουμε την “ιδιοκτησία”, το “ownership” πρόσθεσε συνεχίζοντας την ομιλία του σε ένα φιλοσοφικό ωστόσο επίπεδο, χωρίς σαφείς απαντήσεις για άμεση δράση. Τόσα καίρια ζητήματα και ούτε μία ουσιαστική απάντηση; Τίποτα. Μήπως αυτός ο τόπος τελικά υστερεί σε δεξιούς;

    Η απουσία της δράσης  ή καλύτερα η νωχελικότητά του Κυριάκου Μητσοτάκη θυμίζει ντίβα της όπερας που κρυφοκοιτά πίσω από την κουΐντα και περιμένει να μαζευτεί το κοινό για να κάνει τη μεγάλη έξοδο. Να πάρει το χειροκρότημα της ζωής του. Είναι πολλές οι μέρες σιωπής, δε νομίζετε;

    Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λειτουργεί – και όχι άδικα- με μία εσαεί άφεση αμαρτιών. Λειτουργεί σε μία σχεδόν απολυταρχική δημοκρατία, χωρίς αντίλογο. Και γιατί όχι; Πού θα ξαναβρεθεί τέτοια ευκαιρία;

    Όταν όμως, πέρυσι μετά το φιάσκο της εκλογικής διαδικασίας, ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κερδίσει τις τελικές εντυπώσεις και τις ψήφους και έγινε Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, φιλοδεξιοί και καθαροί νεοδημοκράτες τον οραματίστηκαν σαν τον…Μπλε Αλέξη. Και είχαν πληρώσει κιόλας 2-3 ευρώ για να του το δείξουν έμπρακτα με την ψήφο τους, μάλιστα. Ο καιρός όμως, πέρασε και τα χρώματα ξεθώριασαν μάλλον. Μαζί και η πυγμή και το πάθος με το οποίο υπερασπίστηκε κάποτε, όχι παλιά, τα δικαιώματα των Ελλήνων στην εντός Ευρωζώνης παραγωγή, στην εξέλιξη και στην επιστροφή στις αγορές.

    Πώς, όμως, θα επιστρέψει μια χώρα, που βρίσκεται σε βαθιά οικονομική κρίση στις αγορές κ. Μητσοτάκη, αν δεν επιστρέψετε εσείς πρώτος στον αντίλογο; Και αντίλογος δεν είναι μία τηλεοπτική εμφάνιση στο ΣΚΑΙ. Όπως δεν είναι και η επί επί μήνες καλοσχεδιασμένη και προγραμματισμένη αντιπαράθεση στην επικείμενη ΔΕΘ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

    http://www.mononews.gr/giorgos-katrougkalos-klini-kanali-pou-ergazeste-ftiaxte-site/72661



    ΣΧΟΛΙΑ