• First Top Stories

    Έντονο παρασκήνιο και ραγδαίες εξελίξεις. Στάση αναμονής για τις προσχωρήσεις στελεχών τηρούν στη ΝΔ

    • Contributor
    κυριακος μητσοτακης

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας


    Δίβουλοι είναι στην Πειραιώς για τη στάση που πρέπει να κρατήσει η ΝΔ με τα πολιτικά στελέχη που προέρχονται από άλλους χώρους. Η συζήτηση φούντωσε τις τελευταίες ημέρες λόγω της διαγραφής του βουλευτή του Ποταμιού, Ιάσωνα Φωτήλα και των ζητημάτων που προέκυψαν με την… αποχώρηση του ανεξάρτητου βουλευτή Χάρη Θεοχάρη από την Δημοκρατική Ευθύνη.

    Αμφότεροι, άλλωστε, έχουν αναφερθεί με θετικά σχόλια για τον νέο αρχηγό της ΝΔ, ενώ και οι θέσεις που κατά καιρούς έχουν εκφράσει βρίσκουν απήχηση σε τμήματα της κομματικής βάσης. Πιο σύνθετη είναι η περίπτωση του ανεξάρτητου βουλευτή Λεωνίδα Γρηγοράκου, ο οποίος κάποια στιγμή φάνηκε να φλερτάρει με την ΝΔ, ωστόσο οι αντιδράσεις από βουλευτές και πολιτευτές του νομού Λακωνίας (Δαβάκης, Πατριανάκου κ.α) πάγωσαν το όποιο φλερτ.

    Στην αξιωματική αντιπολίτευση σταθμίζουν όλες τις παραμέτρους αλλά και τις παρενέργειες και φαίνεται πως είναι πιο συγκρατημένοι στα ανοίγματα μετά τα αρνητικά σχόλια που έγιναν από στελέχη του κόμματος αλλά και τη σχετική “καζούρα” στο διαδίκτυο από την προχώρηση στην ΝΔ του πρώην εκπροσώπου του Βασίλη Λεβέντη, Γιάννη Καλλιάνου.

    Καλά διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει στην παρούσα φάση να ανοίξει το χορό των προσχωρήσεων. Θεωρεί ότι έχει επέλθει η εσωκομματική ηρεμία και δεν θέλει να ταράξει τα νερά στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. Στο πλαίσιο αυτό, σκέφτεται οι όποιες προσχωρήσεις και οι όποιες συνεργασίες να γίνουν την προεκλογική περίοδο προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η δυναμική που θα έχει αναπτύξει η ΝΔ, αλλά και για το λόγο ότι δεν είναι εύκολο προεκλογικά να υπάρξουν αντιδράσεις από τους βουλευτές.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ αφήνει να εννοηθεί ότι στελέχη που πρόσκεινται σε άλλους πολιτικούς χώρους ή είναι πολιτικά ανέστια θα είναι περισσότερο χρήσιμα στην συγκρότηση της κυβέρνησής του και στον κρατικό μηχανισμό παρά στην επόμενη κοινοβουλευτική ομάδα.

    Βεβαίως, η ιστορία όλων των κομμάτων που “καλπάζουν” προς την εξουσία δείχνει ότι στην τελική ευθεία προς τις εκλογές γίνονται μεγάλα ανοίγματα και προσχωρήσεις. Μένει, λοιπόν, να φανεί τι θα πράξει στο τέλος ο κ. Μητσοτάκης, ιδίως από τη στιγμή που δεν είναι λίγοι στο επιτελείο του οι οποίο θεωρούν ότι μπαίνουμε σε προεκλογική φάση και ότι ο πρωθυπουργός ανά πάσα στιγμή μπορεί να αιφνιδιάσει.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πότε θα μάθουμε την απόφαση του ΣτΕ για τα κανάλια. Όλη η αλήθεια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Τζιάλλας: Πώς θα λυθεί το πρόβλημα της παράνομης μίσθωσης τουριστικών κατοικιών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononews-dinoume-5-doroepitages-apo-ta-attica-axias-1000-evro/82999



    ΣΧΟΛΙΑ