• First Top Stories

    Εντατικά φροντιστήρια ξεκίνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πού αποσκοπεί

    κυριακος μητσοτακης

    Κυριάκος Μητσοτάκης. Αρχηγός ΝΔ


    Τι κι αν η Νέα Δημοκρατία προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις (φανερές και κρυφές); Στο Μοσχάτο δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός, καθώς τα ποιοτικά στοιχεία των ερευνών δείχνουν πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υστερεί ακόμα σε ορισμένες δημογραφικές ομάδες, που μάλιστα θεωρούνται από τις πλέον κρίσιμες για το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών, όποτε κι αν αυτές διεξαχθούν.

    Το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, που εξετάζει εξονυχιστικά κάθε λεπτομέρεια των δημοσκοπήσεων που έχει στα χέρια της η Νέα Δημοκρατία, έχει εντοπίσει ως μεγαλύτερες αδυναμίες της παράταξης τρεις συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, οι οποίες για τους δικούς τους λόγους η καθεμιά φαίνονται να μη… συγκινούνται από τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας. Είναι οι νέοι, που αισθάνονται πιο κοντά τους τον Αλέξη Τσίπρα, οι άνεργοι, που δεν πείθονται για την ικανότητα της Νέας Δημοκρατίας να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, και οι δημόσιοι υπάλληλοι, για τους οποίους ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελεί… φόβητρο, καθώς ανησυχούν ότι είναι υπέρ των απολύσεων στο Δημόσιο.

    Έτσι, η προσοχή όλων στρέφεται τώρα στο πώς θα μπορέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κερδίσει την εμπιστοσύνη και αυτών των δημογραφικών ομάδων, ώστε να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την εικόνα του στο εκλογικό σώμα. Μία εξαιρετική ευκαιρία για να το πετύχει αυτό θα του δοθεί την Κυριακή, όταν θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, μία συνέντευξη που θα συγκεντρώσει μεγάλο ενδιαφέρον από πολίτες που θέλουν να ακούσουν, επιτέλους, τις θέσεις του ιδίου και της Νέας Δημοκρατίας για όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν.

    Εν όψει λοιπόν της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης περνάει τις τελευταίες μέρες από… εντατικά φροντιστήρια, ώστε να υιοθετήσει μία ρητορική που να ακούγεται ελκυστική και σε αυτά τα ακροατήρια που για την ώρα βλέπουν τη Νέα Δημοκρατία με καχυποψία. Ήδη μάλιστα έχει σπεύσει να ξεκαθαρίσει πως δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις στο Δημόσιο, ενώ έχει προετοιμάσει το έδαφος για την ανακοίνωση του σχεδίου του για την προσέλκυση νέων επενδύσεων που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, αντιμετωπίζοντας ένα πρόβλημα που ταλανίζει τους ανέργους, και μεταξύ αυτών και πάρα πολλούς νέους.

    Η κατεύθυνση στην οποία αναμένεται να κινηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αυτή ενός θετικού αφηγήματος για το πώς θα μπορέσει η Νέα Δημοκρατία να φέρει την ανάπτυξη που η κυβέρνηση, όπως λένε στη ΝΔ, είναι ανίκανη να πετύχει, και μαζί να φέρει την ελπίδα, την αισιοδοξία το χαμόγελο πίσω στα πρόσωπα των πολιτών που βασανίζονται από την υπερφορολόγηση και αισθάνονται αυτή τη στιγμή πως δεν υπάρχει καμία προοπτική για το μέλλον.

    Για να δούμε αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει… καλούς δασκάλους σε αυτά τα «φροντιστήρια».

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/polemos-dichos-telos-vardinogianni-kontomina-kalogritsa-perni-adia-danika-lefta-ke-ena-voskotopi-os-engiisi/74696

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

    http://www.mononews.gr/kontominas-vs-lazopoulos-echi-simfonisi-tsipra-ke-pappa-na-mou-paroun-kanali-ke-na-dosoun-ston-kalogritsa/74653



    ΣΧΟΛΙΑ